Американската фармацевтична компания Pfizer потвърди, че конфискувани в Мексико и

...
Американската фармацевтична компания Pfizer потвърди, че конфискувани в Мексико и
Коментари Харесай

Менте ваксини на Pfizer се продавали по 1000 долара в Мексико и Полша

Американската фармацевтична компания Pfizer удостовери, че иззети в Мексико и Полша подозрителни дози от нейната ваксина против ковид и продавани за до 1000 $ броя, са били менте, съобщи Франс прес, като се базира на американски медии.

Около 80 души са били инжектирани в клиника в Мексико с тези имитации, които явно не са имали нездравословно влияние върху здравето на хората, само че също по този начин и не работят и против ковид, написа " Уолстрийт джърнъл ". Флакончетата с ментето са имали случайно написани партидни номера и дати за приключване на периода на валидност.

В Полша пък иззетите подозрителни ваксини се оказали козметичен артикул, евентуално срещу бръчки.

" Даваме си сметка, че в сегашния климат, благоприятстван от лесното и комфортно реализиране на търговия по електронен път и анонимността, предоставяна от интернет, ще има и повишаване на измамата, на подправянето и на други противозаконни действия, свързани с имунизациите и методите за лекуване на Covid-19 ", споделя представител на Pfizer пред Ей Би Си Нюз.

В Мексико в този момент се прави инспекция на доставка на 6000 дози, представяни като съветска ваксина Спутник V, иззети предишния месец от частен аероплан, потеглящ за Хондурас.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР