Американската аукционна къща Bonhams организира търг за продажбата на един

...
Американската аукционна къща Bonhams организира търг за продажбата на един
Коментари Харесай

Продават McLaren F1 на цената на 5 Chiron-а

Американската аукционна къща Bonhams провежда търг за продажбата на един от най-запазените екземпляри от именитата суперкола McLaren F1, който по всичко проличава ще се трансформира в най-скъпия актуален автомобил в света. Прогнозната цена на английското богатство се движи в диапазона сред $15.6 и $19.5 млн.



Сребристият болид, за който ще наддават богатите колекционери на търга през август в Калифорния, е първият импортиран в Съединени американски щати. Шасито носи номер 044 от общо 64 създадени цивилни бройки от модела.



Автомобилът е имал единствено един притежател, който е минал с него едвам 9 600 благи (15 500 км). Пробегът е навъртян най-вече в Европа, на обиколка из която купувачът потеглил незабавно след приемането ключовете от F-единицата в централата на McLaren във Англия през 1996 година



След европейския си "тур " колата е върната в Уокинг за техническо обслужване. От там е изпратена в Щатите, за където са изнесени единствено още шест екземпляра. Има цялостна сервизна история, а последният обзор е извършен от експерти на McLaren.



McLaren F1 е конструиран от известният спортен инженер Гордън Мъри. Оборудван е с 12-цилиндров 6.1-литров модифициран мотор от BMW 850 CSI с мощ 627 к.с. Ускорението от 0 до 100 става за 3.2 сек., а оптималната скорост от 386 км/ч го направи най-бързият сериен автомобил през 90-те години на предишния век.



Най-скъпият McLaren F1 досега е образец от съществуващата единствено в две бройки трансформация HDF, създаден през 1998-а. Преди няколко години той бе платен за рекордните $13.8 млн.





































































Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР