Американската армия спира целия си флот от V-22 Osprey, седмица

...
Американската армия спира целия си флот от V-22 Osprey, седмица
Коментари Харесай

Американските военни задържаха флота на Osprey след катастрофа край бреговете на Япония убиха 8 американски летци

Американската войска стопира целия си флот от V-22 Osprey, седмица откакто CV-22 на военновъздушните сили се разруши край крайбрежията на остров Якушима, Япония, което докара до гибелта на всичките осем летци на борда на самолета.

Командването на специфичните интервенции на Военновъздушни сили съобщи в известие в сряда вечерта, че генерал-лейтенант Тони Бауернфайнд, пълководец на AFSOC, е наредил „ оперативно прекъсване “ на флота CV-22 на Военновъздушни сили „ за намаляване на риска, до момента в който следствието продължава “ на злополуката от предходната седмица. Командването на Naval Air Systems също сподели в сряда, че стопира V-22 на флота и морската пехота заради „ огромна нерешителност “, до момента в който се проверява злополуката на CV-22.

„ Информацията от предварителните следствия демонстрира, че евентуална щета на материалите е предизвикала злополуката, само че главната причина за повредата е незнайна все още “, се споделя в известие за вести на Военноморски сили.

Веднага след злополуката предходната седмица държавното управление на японската префектура Окинава поиска всички Osprey във веригата на острова да бъдат спрени. Пентагонът обаче сподели, че не е получил публично искане за прекъсване на Ospreys.

„ Не проследявам публично искане, получено тук в отдела “, сподели предходната седмица заместник-прессекретарят на Пентагона Сабрина Сингх. „ Видях някои от мненията, които преди малко споменахте. В момента Ospreys към момента работят в Япония.

Сингх добави, че има „ същински ангажимент за сигурност “ в Пентагона, „ когато става въпрос за летци, ръководещи самолети “.

„ Ако следствието заключи, че би трябвало да се подхващат спомагателни стъпки, ние... сигурно ще го създадем, само че сега тече следствие на случилото се “, сподели тя.

Osprey е изпълнявал „ рутинна подготвителна задача “ по време на злополуката, сподели AFSOC, която към момента се проверява. Самолетът обаче е имал история на оперативни и механични проблеми и е взел участие в няколко съдбовни случая през последните 30 години. Само преди месеци, през август трима американски морски пехотинци бяха убити в MV-22 Osprey по време на военно обучение в Австралия.

През март 2022 година четирима американски военнослужещи починаха при злополука на MV-22 по време на обучение на НАТО. Няколко месеца по-късно петима морски пехотинци починаха при злополука на подготвителна задача в Калифорния.

Вариантите на V-22 Osprey се използват от няколко служби – MV-22, употребен от морските пехотинци, CV-22, употребен от военновъздушните сили, и CMV-22, употребен от флота – както и японските сухопътни сили за самозащита, които употребява японския MV-22.

„ С роторите си във отвесно състояние той може да излетява, каца и да кръжи като хеликоптер. Веднъж вдигнат във въздуха, той може да се трансформира в турбовитлов аероплан, кадърен на високоскоростен полет на огромна надморска височина “, се споделя в осведомителната страница на V-22 на Boeing. „ Тази композиция води до благоприятни условия за световен обсег, които разрешават на V-22 да запълни оперативна ниша за разлика от всеки различен аероплан. “

Шестима от осемте летци на борда са извадени от злополуката предходната седмица, трима от които са разпознати. Първият открит и разпознат авиатор е щабен сержант. Джейк Галихър, 24. Във вторник вечерта командването на специфичните интервенции на военновъздушните сили разпознава още двама летци, които бяха открити като майор Люк Унрат, 34, и тех. сержант. Захари Лавой, 33 година

След интервенциите по възобновяване на личния състав, AFSOC сподели в сряда, силите „ ще насочат напъните си към спасяването на останалите парчета от самолета “.

По-рано Бауернфайнд сподели в изказване, че „ почетната работа на тези осем летци към тази велика нация в никакъв случай няма да бъде забравена “.

„ Във времена като тези, когато службата за нашата нация е освен персонален ангажимент, само че и завещание, вплетено в тъканта на нашите фамилии, дълбочината на скръбта е неизмерима “, сподели той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР