Американската актриса Джейн Фонда, която е почетен гост на бала

...
Американската актриса Джейн Фонда, която е почетен гост на бала
Коментари Харесай

Джейн Фонда изрази гнева си срещу Путин и приветства необикновения лидер Зеленски

Американската актриса Джейн Фонда, която е почетен посетител на бала във Виенската опера, прикани влиятелната културна институция да прекъсне връзките си с петролната промишленост, съобщи Агенция Франс Прес. Тя се намеси и в геополитиката, като изрази " гнева " си против съветския президент Владимир Путин и приветства " смелостта на украинския народ и неговия невероятен водач " Володимир Зеленски - някогашен комедиант, който " знае по какъв начин да се показа на висота ".
                                
" Открих ", че австрийската въглеводородна компания O Ем Ви " е един от спонсорите на бала ", сподели тя по време на конференция в австрийската столица. Фонда взе участие интензивно в акции против климатичните промени.   " Съжалявам да го чуя. Тези компании са нарушители, убиват хора, убиват планетата ", съобщи 85-годишната кинозвезда.
Според Джейн Фонда тези компании се пробват да възстановят имиджа си, да " станат обществено допустими, като дават пари на музеи и опери ".  " Не можем да позволим това. Виенската опера е фантастична, уверете се, че ще спре да получава поддръжка от петролна компания ", сподели тя пред публицисти.

Докато натискът върху културните институции, свързани с компании, експлоатиращи изкопаеми горива, нараства, Кралската опера в Лондон разгласи през януари края на контракта си с петролния колос " Бритиш петролиъм ".
Австрийската компания О Ем Ви е и исторически сътрудник на съветския газов колос " Газпром ".
Икона на киното от 70-те години, която се трансформира в пацифистка, феминистка и по-късно в активистка за запазване на околната среда, Джейн Фонда също взе страната на тези, които лягат по пътищата, с цел да покачат информираността за тези проблеми.

Джейн Фонда ще бъде звездата в четвъртък вечер на доста първокласния оперен бал, който се завръща след двугодишно наложително спиране поради пандемията от КОВИД-19.
Тя показа, че е във Виена, " тъй като ми заплащат обилно ", а парите ще бъдат употребявани за финансиране на дейностите ѝ срещу климатичните промени. Фонда обаче " няма да танцува ", тъй като " съм остаряла и има заплаха да се разпадна ", изясни актрисата с усмивка.
Източник: Българска телеграфна агенция
Следвайте " Гласове " в
 
15 Фев 202327413 Фев 2023164007 Фев 2023365306 Фев 2023227905 Фев 2023123102 Фев 2023885КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани15 Фев 202348507 Фев 2023119415 Фев 202378407 Фев 2023942
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР