КИЕВ, Украйна (AP) — Разногласен закон за мобилизация в Украйна

...
КИЕВ, Украйна (AP) — Разногласен закон за мобилизация в Украйна
Коментари Харесай

Украинският закон за мобилизация, предизвикващ разногласия, влиза в сила, тъй като нов руски натиск натоварва войските на фронтовата линия

КИЕВ, Украйна (AP) — Разногласен закон за готовност в Украйна влезе в действие в събота, до момента в който Киев се бори да усили броя на войските след Русия стартира нова атака, за която някои се притесняват, че може да се приближи към втория по величина град в Украйна.

Законодателството, което беше разводнено от първичния си план, ще улесни идентифицирането на всеки наборник в страната. Той също по този начин дава тласъци за бойците, като парични бонуси или пари за закупуване на къща или кола, които съгласно някои анализатори Украйна не може да си разреши.

Законодателите се бавиха с месеци и одобриха закона едвам в средата на април, седмица откакто Украйна понижи възрастта за мъжете, които могат да бъдат наборни, от 27 на 25. Мерките отразяват възходящото напрежение, което повече от две години война с Русия оказва върху силите на Украйна, които се пробват да държат фронтовите линии в борбите което подкопа редиците и запасите от оръжия и муниции в страната.

Украинският...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР