Американската академия за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар", изключи от

...
Американската академия за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар", изключи от
Коментари Харесай

Американската академия за киноизкуство изключи скандалния продуцент Харви Уайнстийн

Американската академия за киноизкуство, която присъжда премиите "Оскар ", изключи от обвинявания в полови похищения продуцент Харви Уайнстийн, съобщи Ройтерс.

Академията заяви, че решението за "незабавното му изключване " е взето на изключително съвещание на управителния съвет през вчерашния ден с "мнозинство, надалеч надвишаващо от две трети ".

Изключването на 65-годишния Уайнстийн от най-престижната организация в сектора последва изявления в "Ню Йорк таймс " и "Ню Йоркър " за обвиняванията на цяла поредност дами, които той подлагал на полов тормоз при произшествия, датиращи още от 80-те.

При това Академията акцентира, че насочва по-широко обръщение: "Ние не просто се дистанцираме от човек, който повече не заслужава уважението на сътрудниците си, само че и изпращаме сигнал, че ерата на умишленото игнориране и срамното съучастие в хищническото полово държание и тормоз на работното място, в нашата киноиндустрия е завършила. Става въпрос за надълбоко притеснителен проблем, за който няма място в нашето общество. Управителният съвет продължава да работи за установяването на етични стандарти на държание и от всички членове на Академията ще се чака да бъдат пример за спазването им ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР