Американската Академия за кинематографично изкуство и наука няма да отмени

...
Американската Академия за кинематографично изкуство и наука няма да отмени
Коментари Харесай

Няма да анулират номинация за Оскар, въпреки брожения срещу кампания

Американската Академия за кинематографично изкуство и просвета няма да анулира изненадващата номинация на Андреа Райзбъро за премия " Оскар " в категорията за най-хубава актриса във водеща роля за присъединяване й във кино лентата " Лесли ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени от Българска телеграфна агенция. 

 

Организацията разгласи решението си след съвещание, на което беше разисквана нападателната акция, за която се счита, че е довела до номинацията. 

 

Британската актриса Райзбъро се оказа измежду кандидатките за оценката за ролята си на самотна майка алкохоличка в неособено известния филм " Лесли " и това шокира експертите. 
 
Изненадващата номинация породи подозрения дали акцията, извършена в интерес на Райзбъро, е нарушила разпоредбите за лобиране, въведени от американската кино академия. Холивудски звезди разгласиха в обществените медии мнения, с които похвалиха представянето й в " Лесли ".

 

След съвещанието на Академията във вторник изпълнителният й шеф Бил Крамър сподели, че извършената акция " не се издига до равнище, че да се постанова номинацията да бъде анулирана ".

 

Организацията обаче е открила, че " обществени медии и тактики за осъществяване на акции провокират безпокойствие ", добави той.

 

Академията стартира обзор на разпоредбите след медийни изявления. 

Академията лимитира методите, по които киностудията могат да се обръщат към членовете й с право на глас, а също по този начин какъв брой постоянно и каква може да е връзката в границите на акциите за оценките. 

Номинациите за премиите " Оскар " бяха оповестени на 24 януари, а церемонията за връчването им ще се състои на 12 март в Лос Анджелис.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР