Американската агенция, натоварена със защитата на страната от ракетни атаки,

...
Американската агенция, натоварена със защитата на страната от ракетни атаки,
Коментари Харесай

САЩ засилват противоракетната си защита

Американската организация, натоварена със отбраната на страната от ракетни офанзиви, стартира да изследва къде по западното крайбрежие да разположи нови системи за противоракетна защита, заяви „ Индипендънт “.

Новината идва на фона на нарасналото напрежение сред Съединените американски щати и Северна Корея. Само преди дни режимът в Пхенян изстреля междуконтинентална балистична ракета, за която по-късно разгласи, че е най-мощната до този миг.

Очаква се американските въоръжени сили да засилят защитата по западното крайбрежие. Те ще разположат и противоракетни системи „ THAAD “. Наземният преносим комплекс е кадърен да прихваща и смъква ракети, изстреляни от Северна Корея. Такива системи бяха ситуирани в Южна Корея.

Напрежението на Корейския полуостров е нараснало и е съпроводено със закани за заличаване по оста Вашингтон – Пхенян. Севернокорейците упрекнаха Съединени американски щати и съдружниците им от Сеул във военна провокация, визирайки взаимните учения на двете страни.

След последния си ракетен тест режимът на Ким Чен-ун разгласи, че новата междуконтинентална балистична ракета може да измине 13 000 километра. Това значи, че Вашингтон, както и доста европейски столици, са в обсега на Северна Корея.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР