Американската администрация по храни и лекарства (FDA) даде спешно разрешително

...
Американската администрация по храни и лекарства (FDA) даде спешно разрешително
Коментари Харесай

Ваксината на „Pfizer“ е одобрена за използване в САЩ


Американската администрация по храни и медикаменти (FDA) даде незабавно позволение за първата ваксина срещу ковид-19 в страната. Властите утвърдиха разпространяването на имунизацията на / за лица над 16 години.

Само преди часове се появиха информации, че Белият дом е сложил ултиматум към организацията по медикаментите да утвърди имунизацията до края на деня в петък.

Според утвърден проект на Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите първите имунизирани би трябвало да са здравни чиновници и пребиваващи в домове за възрастни хора.

Президентът Доналд Тръмп, предстоящо, реагира на новината с пост в Туитър. Той написа, че първата ваксина ще бъде сложена в идващите 24 часа. Това ще е най-мащабната акция по имунизиране в Съединени американски щати.

Даването на незабавно позволение за приложимост на имунизацията значи, че тя към момента се смята за пробна и би трябвало да се знае, че отбраната идва след втората доза, която се слага три седмици след първата. Не e ясно какъв брой тъкмо трае отбраната. Отбелязва се още, че макар че се знае, че са защитени от заболяване не се знае дали имунизираните могат да популяризират болестта. Съобщава се и за странични резултати като измежду най-често срещаните са температура, отмалялост, и главоболие, само че те траят към ден и съгласно здравни специалисти са показателни, че имунната система работи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР