Американска ядрена подводница пое днес през Ормузкия проток - нова

...
Американска ядрена подводница пое днес през Ормузкия проток - нова
Коментари Харесай

Щатска подводница с ракети пое към Иран

Американска нуклеарна подводница пое през днешния ден през Ормузкия пролив - нова проява на мощ, ориентирана към Иран с приближаването на годишнината от атентата против иранския военачалник Касем Солеймани, погубен в Багдад от американски дрон, съобщи Франс прес.

Подводницата " Джорджия " може да бъде оборудвана със 154 крилати ракети Томахок и да транспортира 66 военни от американските специфични сили, се споделя в известие на американските военноморски сили, които нормално не оповестяват детайлности за такива интервенции.

Този път обаче е илюстрирано със фотоси, показващи по какъв начин подводницата е изплувала, ескортирана от американските бойни кораби " Порт роаял " и " Филипин сий " в Ормузкия пролив, който Иран постоянно заплашва да блокира и който е от стратегическо значение.

" Присъствието на " Джорджия " в региона демонстрира уговорката на Съединени американски щати да подсигуряват сигурността на водните пътища с помощта на необятна палитра от качества, които им разрешават да са подготвени да се пазят против всякаква офанзива във всеки миг ", предизвестиха американските военноморски сили.

Американските военни се притесняват от офанзива от страна на Иран, която да отмъсти за гибелта на Касем Солеймани, погубен на 3 януари тази година
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР