Американска система за противодействие на ракетни атаки Пейтриът, която се

...
Американска система за противодействие на ракетни атаки Пейтриът, която се
Коментари Харесай

Русия ликува след удар по американска гордост в Украйна

Американска система за противопоставяне на ракетни офанзиви " Пейтриът ”, която се употребява от Украйна, евентуално е потърпевша от съветски удар, обявиха двама  представители на Съединени американски щати, допълвайки, че не наподобява да е била унищожена, съобщи Ройтерс.

" Пейтриът " е една от комплицираните системи за противовъздушна защита, доставена от Запада, с цел да помогне на Украйна да отблъсне руските  въздушни удари, ориентирана против обекти от сериозната инфраструктура на Украйна, енергийни уреди и други.
-->
Американски чиновник, говорещ при изискване за анонимност и позовавал се на първична информация, съобщи, че Вашингтон и Киев към този момент са разговаряли за най-хубавия метод за възобновяване на системата и на този стадий не наподобява, че системата ще би трябвало да бъде изваждана от Украйна.

Служителят добави, че Съединените щати в околните дни ще имат повече изясненост по въпроса и информацията може да се промени с течение на времето.

Руското министерство на защитата съобщи през вчерашния ден, че е унищожило издигната от Съединени американски щати система за противоракетна защита “Пейтриът ” с " хиперзвукова " ракета " Кинжал " при нанесен през нощта удар в Украйна.

Пентагонът към този момент не дава коментар, отбелязва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР