Американска медицинска сестра и нейното дете бяха отвлечени в Хаити,

...
Американска медицинска сестра и нейното дете бяха отвлечени в Хаити,
Коментари Харесай

В Хаити отвлякоха американска медицинска сестра и детето й

Американска здравна сестра и нейното дете бяха отвлечени в Хаити, съобщи Ройтерс.

Неправителствената организация " Ел Рой Хаити " съобщи, че здравната сестра Аликс Дорсейнвил и нейното дете са били похитени в четвъртък сутринта от базата на организацията в столицата Порт о Пренс. Жената е била брачна половинка на шефа на организацията.

Говорител на Държавния департамент разясни, че управляващите на Съединени американски щати са осведомени за отвличането и поддържат постоянен контакт с хаитянските управляващи, като не престават да работят за освобождението на двамата американски жители.

Столицата на Хаити е под контрола съвсем цялата на незаконни групи, които правят отвличания, въоръжени грабежи и обири на коли, напомня Франс прес.

Кения предложи да оглави многонационални сили в Хаити и да разположи там 1000 служители на реда, добавя организацията. Предложението би трябвало да бъде утвърдено от локалните управляващи и също така на Кения би трябвало да бъде даден мандат от Организация на обединените нации. Полицаите и многонационалните сили ще се опитат да оказват помощ за възобновяване на реда в Хаити и ще образоват хаитянски служители на реда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР