Американката Микаела Шифрин спечели изненадващо спускането от финалите на Световната

...
Американката Микаела Шифрин спечели изненадващо спускането от финалите на Световната
Коментари Харесай

Шифрин победи в спуксането в Куршевел

Американката Микаела Шифрин завоюва изненадващо спускането от финалите на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Куршевел (Франция).

Трикратната носителка на Големия бистър глобус Шифрин, която беше с 21-и стартов номер и не е специалистка в скоростните дисциплини, финишира за 1:27.00 минути и записа едвам трети триумф в тази дисциплинираност и общо 74-и в кариерата си.

Така три кръга преди края на сезона американката усили преднината си в генералното класирането за Световната купа на 156 точки преди носителката на трофея за предишния сезон Петра Влъхова от Словакия, която остана 16-а през днешния ден.

Австрийката Кристине Шайер и швейцарката Йохана Хелен разделиха второто място, откакто останаха на 10 стотни зад Шифрин.

Олимпийската шампионка от Пекин 2022 Корин Сутер (Швейцария) финишира 19-а.

Италианката София Годжа се подреди на 12-о място на 68 стотни, само че това й беше задоволително, с цел да победи с дребната международна купа в спускането.

Годжа приключва преди всичко в класирането с 504 точки, пред Корин Сутер с 407 и Естер Ледецка (Чехия) с 339 точки.

В генералното нареждане за Световната купа Микаела Шифрин има 1345 точки на върха, следвана от Влъхова с 1189 и Федерика Бриньоне (Италия) с 955 точки.

Утре в Куршевел следва супергигантския слалом за мъже и дами.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР