Американката Микаела Шифрин подобри рекорда на сънародничката си Линдзи Вон

...
Американката Микаела Шифрин подобри рекорда на сънародничката си Линдзи Вон
Коментари Харесай

Шифрин изпревари Вон по победи за Световната купа - Зимни

Американката Микаела Шифрин усъвършенства върха на сънародничката си Линдзи Вон по победи за Световната купа по ски-алпийски дисциплини при дамите, откакто завоюва гигантския слалом в Кронплац, Италия.

Американската звезда на женските алпийски ски беше най-бърза и в двата манша и с общо време 2:00.61 минути записа своята победа номер 83, с което излече еднолично отпред при дамите.

Победата е девета за Шифрин от началото на сезона и тя се приближи до общия връх на Ингемар Стенмарк от 86 победи, като може да го усъвършенства още през актуалната акция.

27-годишната Шифрин не даде шансове на съперничките, като изпревари с 45 стотни втората в днешния старт Лара Гут-Бехрами от Швейцария и фаворитката на домакините Федерика Бриньоне (Италия) на 1.43 секунда.

Състезаващата се за България италианка Луиза Бертани остана на последното 53-о място от приключилите първия манш.

Микаела Шифрин води безапелационно в генералното класиране за Световната купа с 1417 точки, пред Лара Гут-Бехрами с 861 и Петра Влъхова (Словакия) с 846 точки.

В подреждането за дребния бистър глобус в дисциплината Шифрин е отпред с 500 точки пред Марта Басино (Италия) 451 и Лара Гут-Бехрами (Швейцария) с 437 точки.

" Трудно ми е да намеря думи за това, което усещам сега. През днешния ден имаше всичко - стрес, успокоение, нерви, вдъхновение. Дълъг ден, усещам се изтощена. Ще опитам да си поема мирис и да се насладя на момента ", сподели Шифрин пред Евроспорт.

" Нивото е доста високо, конкуренцията е мощна и трябваше да карам на лимита на опциите си, с цел да печеля. Една неточност и си отвън подиума, даже отвън топ 10. Трябва да рискуваш, което от време на време носи триумф, от време на време не ", сподели още американката.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР