Американката Микаела Шифрин е големият победител от стартовете за световната

...
Американката Микаела Шифрин е големият победител от стартовете за световната
Коментари Харесай

Триумф за Шифрин и Италия на стартовете в Банско - slava.bg

Американката Микаела Шифрин е огромният победител от стартовете за международната купа по ски алпийски дисциплини, които се организираха в Банско. 24-годишната звезда завоюва два от трите от старта на родна земя.

В неделя Шифрин победи в супергигантския слалом с време 1:10.88 минути. В петък тя завоюва и първото от двете спускания, които се организираха в Бан-ско. А в събота остана четвърта във второто втурване.

Шифрин реализира през днешния ден победа No66 за Световната купа в кариерата си. Тя към този момент има 4 победи в Супер-Г.

Американката усили задатъка си на върха в ге-нералното класиране за Световната купа пред Бриньоне, като към този момент е с 1225 точки, а италиан-ката остава с 855.

Словачката Петра Влъхова е трета с 830 точки, а Марта Басино е четвърта с 620. Шифрин оглави и кла-сирането за дребната Световна купа в Супер-Г, като събра 186 точ-ки. Втора е швейцар-ката Корин Сутер със 150, а трета е герман-ката Виктория Ребенс-бург със 148 точки.

Представителките на Италия също означиха доста положителни резултати в родния ски курорт. Във второто втурване от програмата в събота три италианки окупираха почетната стълбичка.

28-годишната Елена Куртони три-умфира, следвана от сънародничките си Марта Басино и Федерика Бриньоне. За Куртони това бе първа победа в кариерата й до момента. Тя имаше три класирания в призовата тройка в скоростни дисциплини за Световната купа, само че в никакъв случай не бе стъпвала на върха.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР