American Airlines обяви най-голямата си поръчка на самолети от 2011

...
American Airlines обяви най-голямата си поръчка на самолети от 2011
Коментари Харесай

260 самолета: American Airlines направи най-голямата си поръчка от над десетилетие

American Airlines разгласи най-голямата си поръчка на самолети от 2011 година насам, купувайки 260 нови самолета от Airbus, Boeing и Embraer, защото се надява да усили облагите, като се възползва от процъфтяващото търсене на първокласни пътувания.

Сделката включва 85 самолета Airbus A321neo, 85 самолета Boeing 737 MAX 10 и 90 самолета Embraer E175. Поръчката също по този начин включва варианти и права за закупуване на спомагателни 193 самолета, осведоми Reuters.

" Търсенето на пътувания се завърна ", сподели изпълнителният шеф на American Airlines, Робърт Изом, на конференция за вложители, представен от Ройтерс.

Поръчката също по този начин е огромен подтик за Boeing, който беше подложен на рецензии след случай от 5 януари, когато врата се откъсна от аероплан 737 MAX по време на полет, излагайки уплашените пасажери на голям риск.

Това е първата американска поръчка за MAX 10, най-големият вид на най-продаваните теснофюзелажни самолети 737 MAX на Boeing.

Самолетът към момента не е сертифициран от Федералната авиационна администрация на Съединени американски щати (FAA). Инцидентът от 5 януари повдигна нови подозрения по отношение на узаконяването му.

Главният финансов шеф на American, Девън Мей, сподели, че поръчката отразява доверието на самолетната компания в Boeing, добавяйки, че предлага еластичност на флота на компанията, защото дава опция на нейните самолети Airbus A321.

Първият му аероплан MAX 10 би трябвало да бъде доставен през 2028 година Но в случай че доставката се забави, компанията е договорила с Airbus задоволително варианти, сподели той. Базираната в Тексас самолетна компания също има варианти за конвертиране на тези поръчки в MAX 8 или MAX 9.

" Първата ни доставка на MAX 10 ще се случи през 2028 година ", сподели Мей пред кореспонденти в коридорите на американската инвеститорска конференция. " Това дава на Boeing доста време фактически да получи документ за самолета и по-късно да го достави в точния момент. "

Ройтерс заяви, че съперникът United Airlines договаря с Airbus за евентуална мега поръчка за подмяна на стотици MAX 10 по поръчка на Boeing, до момента в който самолетните компании се борят за нищожни слотове за произвеждане на Airbus.

Мей изрази убеденост, че Boeing " ще се оправи вярно ", като сподели, че американският производител на самолети " подхваща верните стъпки ".

Очаква се новата поръчка за самолети да разреши на American да добави повече премиум места с висок марж по своите вътрешни и интернационалните направления на къси дистанции.

American, United и Delta Air Lines и другите превозвачи желаят да се възползват от увеличеното търсене на първокласни пътувания след пандемията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР