Ако продавате дом в САЩ, може да се чудите кога

...
Ако продавате дом в САЩ, може да се чудите кога
Коментари Харесай

Искате да продадете жилище в САЩ: Сега е моментът!

Ако продавате дом в Съединени американски щати, може да се чудите по кое време да го пуснете на пазара и да получите най-хубавата цена. Отговорът?

Най-добрият миг е в този момент

По-конкретно, седмицата от 14 до 20 април е оптимална за продажба на дом в цялата страна, съгласно нов отчет от Realtor.com, написа Reuters. Отчитайки разнообразни фактори, в това число минали ценови модели, дружно с интензивността на купувачите, откривателите споделят, че това ранно пролетно време е идеалното време за удар.

" Най-добрата седмица е тук и изискванията ще останат удобни за продавачите от в този момент до лятото ", споделя Даниел Хейл, основен икономист в Realtor.com.

Тези позитивни фактори включват цени над междинните в средата на април, които са с 1% по-високи от типичната седмица и с 10,4% по-високи от началото на годината. Като се имат поради междинните национални цени, това се отнася за жилища с цена от $7 400 по-висока от приблизително седмичната и $34 000 повече спрямо началото на 2024 година

Търсенето на пазара също е високо, като обявите в средата на април получават 22,8% повече гледания от нормално. Тази седмица може да се похвали и със 17% по-бърз ритъм на продажби.

Освен това има съвсем една четвърт по-малко понижения на цените от естественото в средата на април, което демонстрира, че продавачите нормално имат преимущество по това време на годината.
 Нещо необичайно се случва на пазара на жилища в Съединени американски щати
Нещо необичайно се случва на пазара на жилища в Съединени американски щати

Цените на съществуващите жилища са в седми следващ месец на растеж

Разбира се, високите лихви вършат пейзажа на недвижимите парцели по-сложен. Упоритите данни за инфлацията значат, че Федералният запас се въздържа от понижаване на лихвите, което значи, че лихвите по ипотечните заеми ще останат високи за момента.

Тридесетгодишните закрепени ипотечни лихви сега са приблизително към 7%, съгласно уеб страницата за финансова информация Bankrate.com. Това се отразява на достъпността.

Ето няколко съвета за продавачите, които се пробват да получат най-хубавата цена.
 Лихвите по ипотечните заеми в Съединени американски щати надвишиха 7%, молбите внезапно спадат
Лихвите по ипотечните заеми в Съединени американски щати надвишиха 7%, молбите внезапно спадат

Заявленията за рефинансиране на ипотека са намалели с 11%, а тези за за закупуване на нов дом - с 10%

По-рано е по- добре

Поне за продавачите, умният ход е да заловен по-рано пролетния сезон.

През май и юни " ще забележим от ден на ден и повече разгласи на пазара и ще има повече конкуренция ", поучава Хейл. " Има огромен набор от купувачи по-рано през годината, само че бройки ще намалеят, когато намерят обекти за покупка. "

Всъщност за купувачите по-добрият метод е да изчакат до есента, в случай че могат, споделя Хейл. Дотогава пазарната динамичност ще се е трансформирала в интерес на купувачите - и да се надяваме, че ипотечните лихви най-сетне ще стартират да се връщат на земята.

Главният финансов анализатор на Bankrate.com Грег Макбрайд предвижда, че лихвите по ипотечните заеми ще бъдат от порядъка на 6,25 - 6,4% до края на 2024 година
 Цените на жилищата в Съединени американски щати удариха връх - регистрираха растеж за 8-ми следващ месец
Цените на жилищата в Съединени американски щати удариха връх - регистрираха растеж за 8-ми следващ месец

На годишна база цените се повишиха с 3,9% през септември

Мислете локално

Въпреки че 14-20 април е идеалната седмица за продажби, като се употребяват " национални " данни, това въпреки всичко е единствено осреднена статистическа цифра. В реалност всички недвижими парцели са локални, което значи, че би трябвало да " копаете " в изискванията на вашия личен пазар.

В Ню Йорк и Лос Анджелис, да вземем за пример, най-хубавото време за продажби в действителност стартира в края на март. Но в други градове като Мемфис и Индианаполис идеалният интервал не стартира до май.

Най-общо казано, продавачите би трябвало да бъдат насърчавани от цените тъкмо в този момент. Средната продажна цена за съществуващи жилища през февруари е била 384 500 $, съгласно Националната асоциация на брокерите, което е растеж от 5,7% на годишна база.

Обратната страна на това, несъмнено, е сложният миг за купувачите.

" Цените не престават да са високи, а лихвите по ипотечните заеми към момента са високи ", споделя Хейл. " Така че намирането на дом, който дава отговор на потребностите ви и попада в границите на бюджета ви, е същинско предизвикателство сега. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР