AMD и Intel заявиха, че двете компании спират продажбите на

...
AMD и Intel заявиха, че двете компании спират продажбите на
Коментари Харесай

AMD и Intel спират продажбите на чипове в Русия

AMD и Intel обявиха, че двете компании стопират продажбите на своите артикули за Русия и Беларус, което е експлицитен ангажимент от страна на промишлеността за чипове при предприемането на дейности против съветската инвазия в Украйна.

В четвъртък сутринта AMD съобщи, че стопира всички доставки на чипове. По-късно Intel се причисли към AMD с сходно изказване. Според AMD възбраната за доставка на чипове се разгръща и върху Беларус, която Русия употребява като плацдарм за своите нападателни сили. " Въз основа на глобите, наложени на Русия от Съединените щати и други страни, сега AMD стопира продажбите и дистрибуцията на нашите артикули в Русия и Беларус ", съобщи представител на AMD в имейл. " Това се отнася за всички артикули на AMD и продуктите, които зареждаме (персонални компютри и др.) в Русия и Беларус ".

От Intel също обявиха, че са спрели доставките. " Intel осъжда нахлуването на Русия в Украйна и ние спряхме всички доставки за клиенти в Русия и Беларус ", се споделя в изказване на Intel на нейния уеб страница. " Мислите ни са с всички, които са наранени от тази война, в това число хората в Украйна и близките страни, както и всички по света, които имат фамилии, другари и близки в района. "

Intel заяви, че е почнала да набира средства и за филантропичната помощ

" Работим, с цел да подкрепим всички наши чиновници в тази сложна обстановка, изключително тези, които са тясно свързани с този район ", добави Intel. " Стартирахме акция за дарения на чиновниците и съвпадане на даренията посредством Фондацията на Intel, която към този момент е събрала над 1,2 млн. $ за напъните за подкрепяне, и се гордеем с работата, която нашите екипи в близките региони, в това число Полша, Германия и Румъния, правят в помощ на бежанците. Ще продължим да поддържаме народа на Украйна и международната общественост в апела им за неотложно преустановяване на тази война и бързо връщане към мира. "

Повече софтуерни новини може да прочетете .
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР