Амбицията на управляващата коалиция е с предстоящата актуализация на бюджета

...
Амбицията на управляващата коалиция е с предстоящата актуализация на бюджета
Коментари Харесай

Механизъм за формиране на пенсиите, който да включи и Covid добавката от 60 лв.

Амбицията на ръководещата коалиция е с идната актуализация на бюджета през юли тази година  да се приложи механизъм за образуване на пенсиите, който да включи и изплащаната в този момент Covid добавка от 60 лв..

Социалният министър Георги Гьоков изясни, че работна група ще предложи няколко разновидността по какъв начин това да се случи:

„ За да могат да бъдат показани пред Народното събрание, с цел да може да бъде взето политическо решение по какъв начин да бъде направено това преизчисляване на пенсиите, тъй че да се компенсират Covid добавките “.

В момента няма пенсия за цялостен стаж и възраст, която с Covid добавката от 60 лв. да е под линията на беднотия от 413 лв..

Хората със обществени и инвалидни пенсии, които са с приходи под тази линия и в този момент получават заплащания под друга форма от общественото подкрепяне. От първи април това ще се резервира. 

„ Индивидуалните пенсии да се получават съгласно осигурителния принос към системата, а всички, които се оказва, че са под линията на беднотия с тази пенсия, и нямат други приходи, да бъдат подпомагани до линията на беднотия при изискванията на общественото подкрепяне “

Социалният министър ще продължи да упорства гладко във времето да продължи да се усилва оптималният застрахователен приход, тъй че да отпадне нуждата да има таван на пенсиите у нас.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР