Amazon засилва преимуществото на Alexa на пазара на дигитални асистенти

...
Amazon засилва преимуществото на Alexa на пазара на дигитални асистенти
Коментари Харесай

Amazon представи Alexa Skill Blueprints

Amazon ускорява преимуществото на Alexa на пазара на цифрови асистенти с представянето на Blueprints, стратегия, която цели да направи персонализирането на технологията още по-лесно.

Alexa от дълго време към този момент е пред Siri и Cortana, както и пред новопоявилия се помощник на Гугъл. Услугата от дълго време получи опцията за писане на сюжети чрез IFTTT (If This, Then That), а отворената ѝ екосистема прави лесна интеграцията и с други смарт услуги и движимости. С Alexa Skill Blueprints обаче Amazon отива една крачка напред, като услугата не изисква съществуването на специфични умения за програмиране. Услугата започва тази седмица в Съединени американски щати и към този момент включва 20 темплейта от разнообразни умения, които могат да се комбинитат. Персонализираните умения ще бъдат вписани в специфичен акаунт в Amazon и няма да се появяват измежду другите 30 000 умения, присъстващи в Alexa Skills Store, пишат от VentureBeat.

Така да вземем за пример един от готовите темплейти носи името „Моята бавачка“ (My Babsitter). Потребителят може да зададе друг по жанр информация, обвързвана с дребното дете, като дневен режим, значими номера, като този на персоналния му доктор, на който Alexa може да се обажда, хранителни предписания и др.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР