Amazon са особено активни в последната седмица в желанието си

...
Amazon са особено активни в последната седмица в желанието си
Коментари Харесай

Amazon изпраща Alexa към десктопа

Amazon са изключително дейни в последната седмица в желанието си да засилят въздействието на цифровия си помощник Alexa на пазара. Вече разбрахме, че компанията желае да води Alexa отвън Echo, в чиито корпус се обитава сега. Компанията показа специфичен комплект за разработчици, което ще разреши лесната ѝ интеграция в набор от мобилни устройства, носими движимости и артикули за интелигентния дом. Заедно с това, Vuzix, един от най-обещаващите стартъпи, разработващ смарт очила, разгласи, че ще помогне на Alexa да влезе и в тях. По време на CES 2018, Amazon анонсира любопитно съдействие, което може да провокира обаче повдигането на някоя и друга вежда.

Става дума за подписани партньорства с огромни производители на компютърни системи за предварителната интеграция на Alexa в набор от техните артикули. Сред фирмите, които ще създадат това, откриваме имената на HP Inc., Lenovo Group Ltd., AsusTek Computer Inc. Intel и Acer Inc. Споменатото „ покачване на вежди “ няма по какъв начин да бъде подминато, защото въпросните компании оферират и системи с авансово конфигурирана операционна система Windows. Както знаете, Microsoft има собствен личен цифров помощник, Cortana, на чието бъдеще разчитат.

Интеграцията на Alexa с десктопи и преносими компютри ще предлага същата функционалност, която Amazon предлага в Echo, даване на информация и гласово командване, само че също така и надзор на смарт уреди.

Самите Intel не са чужд сътрудник за Amazon и Alexa. Компанията доставя хардуер, който да подкрепи технологията за вписване на гласовите команди във формата на вградени в системата аудио и видео чипове, обработващи сигналите. Това съдействие се ускорява и анонса за това беше изработен точно по време на CES 2018. „ Чрез представянето на гласови услуги като Alexa, комбинирайки ги с Intel Smart Sound Technology, ние чакаме персоналните компютри да играе даже по-важна роля в увеличението на продуктивността ви, извличайки още по-големи изгоди от заниманието ви и ръководството на умния дом и офиса “, споделя в особено изказване Ананд Сриватса, началник на отдел Desktop, Channel and Systems Group в Intel. Първите устройства с Alexa, които се чака да се появят още тази година включват Acer: определени Aspire, Spin, Switch и Swift преносими компютри, както и Aspire all-in-one PC модели, V6820M и V6820i 4K UHD проекторите, HP: Pavilion Wave десктоп моделите, Asus: (определени модели от 2018 ZenBook и VivoBook сериите лаптопи), Lenovo: ThinkPad X1 Carbon, както и X1 Yoga.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР