Amazon планира повече от да удвои инвестициите си в Индия

...
Amazon планира повече от да удвои инвестициите си в Индия
Коментари Харесай

Amazon планира да инвестира още 15 милиарда долара в Индия до 2030 г.

Amazon възнамерява повече от да удвои вложенията си в Индия през идващите седем години, оповестиха от групата за електронна търговия, присъединявайки се към лист с други високопоставени американски колоси, които усилват уговорката си към южноазиатския пазар след среща с премиера Нарендра Моди.

Групата за електронна търговия е вложила към 11 милиарда $ в Индия досега и възнамерява да налее още 15 милиарда $ до 2030 година Компанията съобщи предишния месец, че възнамерява да влага 12,7 милиарда $ в своя заоблачен бизнес в южноазиатската страна до 2030 година
-->
Индия е основен отвъдморски пазар за Amazon, макар че компанията затвори доста бизнеси в страната през последните тримесечия. Walmart, световният съперник на Amazon, също е похарчил над 2,5 милиарда $ в Индия тази година.

Главният изпълнителен шеф на Гугъл Сундар Пичай сподели в петък, че компанията ще отвори световен финтех действен център в град GIFT в щата Гуджарат.

Посещението на Моди в Съединени американски щати притегли редица други високопоставени задължения тази седмица. Американската компания за чипове Micron съобщи, че ще влага до 825 милиона $ в първото си оборудване за сглобяване и тестване на DRAM и NAND в Индия, до момента в който Applied Materials даде обещание да влага 400 милиона $ за четири години в нов инженерен център в страната. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР