Amazon и Lockheed Martin, подизпълнител на НАСА, обявиха, че гласовият

...
Amazon и Lockheed Martin, подизпълнител на НАСА, обявиха, че гласовият
Коментари Харесай

НАСА изпраща Amazon Alexa на мисия в космоса

Amazon и Lockheed Martin, подизпълнител на НАСА, оповестиха, че гласовият помощник на Amazon ще бъде част от галактическата задача Artemis I на организацията. Alexa ще се употребява на галактическия транспортен съд Orion, като част от потребния товар Callisto, който ще бъде изведен в орбита.

Асистентът на Amazon ще има достъп до системите на галактическия транспортен съд и телеметричните данни по време на цялата задача. Той ще може да дава отговор на въпроси като " Алекса, каква е температурата в кабината? " и ще получава информация от устройства, свързани с кораба, като осветлението.

НАСА ще даде на Alexa връзка до своята Deep Space Network, което ще разреши на асистента да получава информация от Земята. В това число влизат брифинги за вести и даже спортни резултати. Тази функционалност ще разреши на астронавтите да бъдат осведомени за протичащото се на планетата, до момента в който са в космоса, тъй че да се усещат по-свързани с дома си. Според Amazon гласовите взаимоотношения с Alexa ще създадат живота на екипажа по-лесен и по-ефективен.

Artemis I ще бъде задача без екипаж и с цел да тества Alexa в космоса, НАСА ще употребява далечен достъп до Калисто през Центъра за ръководство на задачата. Оттам експертите на НАСА ще могат да взаимодействат с изкуствения разсъдък и да основава виртуално преживяване на екипажа. Всичко, което се случва на борда на галактическия транспортен съд, ще бъде записано и изпратено назад на Земята, където инженерите ще проучват данните и ще подобрят технологията за бъдещи задачи с космонавти на борда.

По време на задачата Artemis I потребителите, които употребяват Alexa-съвместими устройства, ще могат да получат информация за нея. Интересуващите се ще имат достъп до телеметричните данни на Orion, както и до видеоклипове и фотоси от задачата.

Четете повече в нашата профилирана графа.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР