Амазон (Amazon) е уволнил незаконно две свои служителки, които са

...
Амазон (Amazon) е уволнил незаконно две свои служителки, които са
Коментари Харесай

Безос - трети скандал за няколко дни

Амазон (Amazon) е уволнил нелегално две свои служителки, които са измежду най-изявените му вътрешни критици, постанови американският Национален съвет за трудови връзки, осведоми в. " Ню Йорк таймс ".

Служителките Емили Кънингам и Марен Коста обществено са упорствали компанията да понижи въздействието си върху климата и са изразявали угриженост за работещите в складовете й.

Националният съвет за трудови връзки е уведомил Кънингам и Коста, че ще упрекна Амазон в несправедливи трудови практики, в случай че концернът не реализира извънсъдебно съглашение по делото.

Двете дами са измежду десетките чиновници на Амазон, които през последната година са сезирали ведомството за нередности в компанията.

При различен скандал от преди два дни Амазон бе заставен да се извини пред американски когресмен поради това, че е отрекъл съществуването на своя процедура, при която чиновниците са принудени да уринират в пластмасови бутилки.

Демократът в Камарата на представителите Марк Покан упрекна Амазон, че кара чиновниците си да уринират в пластмасови бутилки и сподели, че фактът, че колосът заплаща по 15 $ на час, не значи, че той е прогресивно работно място.

Тогава в формален акаунт на Амазон се появи отговор, който гласеше, че в случай че изказванието за уринирането в бутилка е правилно, то никой нямаше да работи за компанията.

Затварянето на по-голямата част от физическите магазини в коронакризата докара до внезапен скок в размера на онлайн поръчките при Амазон и пострадалите са сътрудниците, съобщи в официално съобщение Орхан Акман, отговарящ за търговията в синдиката Ферди (Verdi).

Служителите на Амазон в още три града в западната част на страната - Райнберг, Кобленц и Бад Херсфелд - също стопираха работа, с което общият брой на стачкуващите набъбна до 2000 души, сподели на 29 март Акман пред Агенция Франс Прес.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР