АМ “Хемус крие висок риск от пътни инциденти. Това са

...
АМ “Хемус крие висок риск от пътни инциденти. Това са
Коментари Харесай

Колко опасни са българските автомагистали

АМ “Хемус ” крие висок риск от пътни произшествия. Това са изводите на специалисти от Института за пътна сигурност, които са изпратили отчет до районното министерство. 

Подробен отчет се изготвя и за Автомагистрала “Струма ”. 

Според строителният инженер Методи Стилянов, български инспектор, който работи в Австралия, и по двете автомагистрали има съществени проблеми.

Автомагистрала “Хемус ” е с рискова пътна маркировка и сигнализация. Състоянието на настилката също не дава отговор на условията, а при безопазителнинте уреди липсва поддръжка, констатира кеспертът. 

При Автомагистрала “Струма ” главният проблем е работата на парче. Според специалиста - там пътят не се поддържа добре, а тук-там краткотрайната организация на придвижване може да докара до съществени произшествия. 

“Проблемът е, че мъчно може да се планува къде ще се случи идващото тежко пътнотранспортно произшествие ”, сподели специалистът пред Нова.

Според отчета тунелите по Автомагистрала “Хемус ” също не са добре осветени и могат да заблудят водачите. По пътя липсват и предупредителни знаци. 

Предстои цялостният отчет за Автомагистрала “Струма ” да бъде изпратен до Регионалното министерство.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР