Алпийската скиорка Стела Янчовичина от Ски клуб Банско е на

...
Алпийската скиорка Стела Янчовичина от Ски клуб Банско е на
Коментари Харесай

Банскалика с шанс да участва на паралимпийските игри в Пекин

Алпийската скиорка Стела Янчовичина от Ски клуб " Банско " е на крачка от квотата за Паралимпийските зимни игри в Пекин през март 2022 година Тя се показа ослепително на първите за сезона надпревари - кръг от Световната купа за параалпийски ски, който се организира в Ростерхохе, Австрия. Водена от треньорките на Ски клуб Банско Милена Чакърова и Саша Бистрина, Стела направи дебют в параалпийските ски и незабавно съобщи съществени искания за наличие в международния параалпийски спорт.

На извънредно сложен и замръзнал терен, Стела приключи първия слалом на 12 място, а на втория се качи с четири позиции по-нагоре и с 8-то си място влезе в Топ 10 в света при дамите. Треньорките дефинират триумфа и́ – трета в своята категория, като впечатляващ, защото Стела не е карала ски нито ден преди надпреварите. Те разясняват, че това класиране е извънредно значимо, тъй като без него момичето от Банско не може да влезе в квотата за Паралимпийските игри.

Стела Янчовичина взе участие в надпреварите картотекирана от Българската паралимпийска асоциация, само че продължава да тренира интензивно в Ски клуб Банско, където членува от първото си стъпване на ски преди години.

Финансирането на подготвителния развой на новата ски-надежда на Банско бе утвърдено на специфична среща сред кмета на Банско Иван Кадев, ръководителя на клуба Борис Колчагов и ръководителя на асоциацията Илия Лалов. Затова и знамето на Банско се вееше на фона на алпийските върхове, а българският трибагреник беше измежду националните знамена на още 24 страни от четири континента.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР