Alphabet, компанията-майка на Google, обяви че ще позволи някои регулирани

...
Alphabet, компанията-майка на Google, обяви че ще позволи някои регулирани
Коментари Харесай

Google вдига забраната за реклама на криптовалути в САЩ и Япония

Alphabet, компанията-майка на Гугъл , разгласи че ще разреши някои контролирани криптовалути и тържища за тяхната обмяна да бъдат рекламирани през платформите ѝ в Съединените щати и Япония. С това интернет колосът прави завой в политиката си и улеснява регулациите по отношение на рекламата на виртуалните пари онлайн.
Промените ще станат от октомври, а рекламодателите ще би трябвало да получат документ от Гугъл за странта, в която ще се появяват рекламите.

През март Гугъл разгласи, че ще забрани рекламите на криптовалути и на първични монетни предлагания през своите онлайн платформи. Забраната влезе в действие през юни и незабавно по-късно цените на известните криптовалути се намалиха тук-там до 10 %.

Действията на Гугъл бяха последвани от сходно решение от Фейсбук. Социалната мрежа позволява избрани реклами, промотиращи криптовалута и обвързвано наличие, само че единствено от авансово утвърдени рекламодатели. Всички останали дейности като така наречен Initial Coin Offerings (ICO) или продажба на токени (token sales) за набиране на капитал са неразрешени в мрежата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР