Ало-измамите не са само за възрастни хора! В социалните мрежи

...
Ало-измамите не са само за възрастни хора! В социалните мрежи
Коментари Харесай

Внимание! Нова измама: Мним номер звъни на фирми и иска несъществуващи такси


Ало-измамите не са единствено за възрастни хора! В обществените мрежи консуматори предизвестяват, че чужд номер им звъни и желае несъществуваща такса за пререгистрация на неправителствена организация.

Мнимите ало-измамници звънят и споделят, че са от обществен портал и ще изпратят фактура за 72 лв. по пощальон с натрапен платеж, оповестява offnews.bg

Ето какво написа във Facebook консуматор, който получил такова позвъняване:

В момента върви машинация, обвързвана с пререгистрацията по ЗЮЛНЦ. Звънят на телефони, които са посочени в Булстат, и се показват за "обаждам се от обществения портал на регистъра за неправителствени организации ". Казват, че във връзка със наложителната пререгистрация има еднократна такса от 72 лева и на посочения адрес ще изпратят нужните документи против натрапен платеж на сумата.

Номерът, от който са звъннали, е 0888 419 613.

Друг консуматор се майтапи:

"Ако институциите работеха толкоз добре, можеше и да се подлъжем. Ама всички знаем, че в случай че има да се заплаща нещо, ще получиш писмо с гълъб, би трябвало да вървиш до другия завършек на София от 10 до 12 и няма да е 72 лева, а 150 и няма да е еднократно, ами ежегодишно. "
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР