Алмати. В казахстанския град Алмати са намерени обезглавените тела на

...
Алмати. В казахстанския град Алмати са намерени обезглавените тела на
Коментари Харесай

РИА Новости: Протестиращите в Алмати са обезглавили двама полицаи

Алмати. В казахстанския град Алмати са открити обезглавените тела на двама чиновници на правоохранителните органи, а общо в конфликтите с протестиращите са починали 13 служители на реда, оповестява РИА Новости , като се базира на локалните управляващи.

„ Тринадесет чиновници на реда бяха убити, в това число две тела бяха открити с отрязани глави “, обявиха от комендатурата на града пред съветската организация.

По-рано беше обявено за 12 починали чиновници на реда. Преди това стана известно, че на площада на Републиката в Алмати са се събрали към 250 бунтовници.

В четвъртък сутринта стана известно, че военните с бронетранспортьори и бронирани транспортни средства са обкръжили протестиращите в центъра на Алмати. По-късно беше обявено, че всички военни са напуснали площада на републиката в Алмати, а кордонът към периметъра е отстранен.

Припомняме, че президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев се обърна към ръководителите на страните от ОДКБ с молба да спомагат на страната му в „ превъзмогването на терористичната опасност “. Съветът за групова сигурност на ОДКБ „ в сходство с член 4 от Договора за групова сигурност “ реши да изпрати групови мироопазващи сили в Казахстан.

В четвъртък съветските миротворци започнаха своите задачи в Казахстан.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР