Алмати. Стрелбата в центъра на Алмати стана по-малко интензивна в

...
Алмати. Стрелбата в центъра на Алмати стана по-малко интензивна в
Коментари Харесай

ТАСС: Интензивността на стрелбата в центъра на Аламти намалява

Алмати. Стрелбата в центъра на Алмати стана по-малко интензивна в късния следобяд, съобщи кореспондентът на ТАСС .

Ако в петък сутринта звуците от изстрели постоянно се чуваха покрай „ Площада на Републиката “, то до вечерта e доста по-тихо. Районът е блокиран от военни с картечници, там са основани камиони и бронетранспортьори. От време на време някои от тях излизат по околните улици и обикалят града, съобщи кореспондентът.

„ На самия площад и по околните улици има няколко простреляни коли, а в тях убити хора, като никой не извозва труповете им. Това са колите, които са потърпевши през нощта. Точно до площада има още една кола, прозорците, на която са покрити с бял чаршаф. Може би и в нея има тела, “ допуска кореспондентът на ТАСС.

Той прибавя, че военните са нараснали периметъра на затворената зона към „ Площада на Републиката “. Невъзможно е да се приближите непосредствено до площада, военните незабавно стартират да стрелят във въздуха.

Ако бъде видяна група от хора, която буди съмнения на военните, те стартират да стрелят в тяхна посока с предизвестие. На огражденията дежурят хора в цивилни облекла с полицейски палки за надзор на придвижването. През огражденията се позволяват единствено коли на хора, живеещи в най-близките къщи.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР