Alliance Ventures- подразделението на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi за рисков капитал, стана основен стратегически

...
Alliance Ventures- подразделението на алианса
Renault-Nissan-Mitsubishi за рисков капитал, стана
основен стратегически
Коментари Харесай

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi със стратегическа инвестиция в бъдещето на автономните автомобили

Alliance Ventures- подразделението на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi за рисков капитал, стана основен стратегически вложител в компанията WeRide.ai, която е водач в Китай по отношение на системите за автономно управление и с съществена цел постигането на Ниво 4, което дава съвсем цялостна свобода на лидера по време на придвижването.

От Алианса разясняват, че инвестицията в WeRide.ai е първата по рода си на територията на Китай и е част от тактиката на групата да подкрепя бизнесмени и стартиращи компании, работещи в областта на модерните технологии в автомобилната индустрия.

С новата инвестиция от страна на Renault-Nissan-Mitsubishi, WeRide.ai има проекти за разгръщането на флота от 500 автономни коли през идната година, с които да бъдат изминати 5 000 000 самостоятелни километра. Към момента, китайската компания има генерирани данни от повече от 60 000 такива изминати километра, повече от 3000 обслужени пасажера и е първата в Китай, която употребява 5G интернет свързаност за наблюдаване и надзор на своите коли.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР