Алжир не се шегува, когато става дума за изпитни измами

...
Алжир не се шегува, когато става дума за изпитни измами
Коментари Харесай

Алжир спря интернет достъпа в цялата страна, за да не преписват на матурите

Алжир не се майтапи, когато става дума за изпитни измами тази година. Страната изключва интернет достъпa както за мобилни, по този начин и за закрепени връзки за един час след започването на всеки дипломен изпит. Длъжностните лица се надяват, че мярката ще спре всевъзможни течове на информация за изпитите и опити за преписване. Временното прекъсване ще продължи до края на сезона на изпитите на 25 юни, заяви Военновъздушни сили. Алжир също блокира Фейсбук в цялата страна през този интервал.
Ако тези политики ви наподобяват като сурови ограничения, то те са такива заради спирания на изпитите през последните няколко години. През 2016 година тестовите въпроси са изтекли онлайн преди и по време на изпитите. Властите се пробваха да спрат порочната процедура предходната година, като желаеха от доставчиците на интернет услуги да блокират достъпа до обществените медии, само че това не беше задоволително дейно.

По време на изпита, на учениците и учебният личен състав им е забраненио да внасят устройства с достъп до интернет в пространствата за изпити. Метални детектори са на място, с цел да уловят всеки, който е решил да скрие телефона или умния си часовник в чорапите си.

Преследването на измамите се е популяризирало чак до печатарските преси на хартия, като са конфигурирани фотоапарати и блокиращи мобилните телефони устройства, с цел да се предотвратят течове. Така управляващите се надяват, че изпитите ще бъдат твърдо под ключ до момента в който стартират тестванията. Алжир към момента обаче има да учи още във връзка с нови способи за хващане на измами на зрелостни изпити – през 2015 година Китай стартира да употребява безпилотни дронове , с цел да ги засече.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР