Алияр Агаев от Азербайджан ще ръководи мача от група Н

...
Алияр Агаев от Азербайджан ще ръководи мача от група Н
Коментари Харесай

Азер свири Лудогорец - Еспаньол

Алияр Агаев от Азербайджан ще управлява мача от група " Н " на шампионата Лига Европа сред Лудогорец и испанския Еспаньол в четвъртък от 19.55 часа на стадиона в Разград, заяви БНР. Срещата е от третия кръг на предварителните групи и опълчва първите два тима в потока - разградчани са с цялостен актив от шест, а Еспаньол има четири точки.

Макар и единствено на 32 години, Алиар Агаев има доста сериозен опит в съдийството. Той управлява мачове в груповата фаза на шампионата Лига Европа четири следващи сезона, като е почнал през 2015 година. Две години по-рано, през 2013-а става арбитър на ФИФА, а е единствено на 26. Той е първият арбитър от тази страна, който има мачове в груповата фаза на европейски клубни шампионати. И единствен към този момент.
На равнище национални тимове е управлявал мачове от европейските и международни квалификации, както и срещата Дания - Ирландия (0:0) от шампионата Лига на Нациите предходната есен.
Негови помощници ще бъдат сънародниците му Зейнал Зейналов и Акиф Акиф Амирели, а Орхан Мамадов е четвърти арбитър.
Паскал Карибен от Франция е съдийски наблюдаващ, а Марк Бос от Холандия е назначен за пратеник на УЕФА.

Продажбата на билети за мача върви доста добре. Вече са продадени над 10 000 пропуща, което подсигурява на първенците сериозна поддръжка против Еспаньол в борбата за водачеството в групата.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР