Алистър Овърийм спечели с технически нокаут сблъсъка срещу Аугусто Сакай

...
Алистър Овърийм спечели с технически нокаут сблъсъка срещу Аугусто Сакай
Коментари Харесай

Овърийм сломи Сакай с технически нокаут

Алистър Овърийм завоюва с механически нокаут конфликта против Аугусто Сакай от галавечерта UFC Fight Night 176 в института на UFC в Лас Вегас. 40-годишният деец стигна до триумфа при започване на 5-ия рунд, когато смъкна противника си на земята и стартира да го постанова с лакти в главата, след което съдията взе решение да приключи срещата. В първите три рунда Сакай стоеше сносно и даже може да се каже, че доминираше, само че нидерландецът издебна своя миг и съумя да наложи волята си.

Срещата стартира с малко изследване сред противниците, след което Сакай провежда първата мощна офанзива. Той вкара серия от удари и за малко прати противника си в мрежата. Овърийм отговори с мощно дясно кроше, само че в края на рунда още веднъж бразилецът нападна с четворна композиция.

Сакай видя, че тактиката му работи и продължи да разчита на сходни комбинации от 3-4 удара, с които успяваше да извади от равновесие своя съперик. Това работеше доникъде на 3-ия рунд, когато Овърийм реши да смени своята тактика и за пръв път съумя да направи тейкдаун. В първия миг Сакай се защитаваше добре с крайници, само че в края на рунда Овърийм му нанесе удар чук, с който му направи сериозна аркада.

В четвъртия рунд към този момент стартира да си проличава умората в дейностите на бразилеца. Той продължаваше да пробва комбинации, които обаче очевидно бяха с мо-малко мощност. В същото време Овърийм още веднъж издебна своя миг и направи втори тейкдаун. Вече на земя нидерландецът имаше цялостен надзор и стартира да нанася свиреп удари в главата на Сакай, който по знамение оцеля до сирената, въпреки и с брутални аркади на лицето си.

Овърийм към този момент знаеше какво трабва да направи с цел да довърши противника и още при започване на петия рунд още веднъж смъкна Сакай на земята. След това стартира да му вкарва мощни лакти в главата, а бразилецът не успяваше нито да се защищити, нито да отвърне. Това принуди съдията на да постави завършек на мача и да присъди механически нокаут в интерес на ветерана.

Така Овърийм записа 47-ата си победа в ММА, до момента в който за Сакай това е едвам 2-а загуба в кариерата му, като по този начин бе спряна серията му от 6 следващи триумфа в осмоъгълника.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР