Алисън Филикс - най-успялата лекоатлетка на всички времена, завърши спортната

...
Алисън Филикс - най-успялата лекоатлетка на всички времена, завърши спортната
Коментари Харесай

Най-великата атлетка каза сбогом на спорта с рекорден медал

Алисън Филикс - най-успялата лекоатлетка на всички времена, приключи спортната си кариера по трагичен, само че въпреки всичко добър метод. На международното състезание в Юджийн (САЩ) 36-годишната спринтьорка завоюва бронз в състава на смесената щафита на домакините и под овациите на хиляди по трибуните се прибра за финален път в съблекалнята.

В своето последно състезание Филикс бе на втори пост, а останалите в отбора бяха Илайджа Гудуин, Върнън Норууд и Кенеди Саймън. Американците водеха, само че изгубиха борбата за златото по трагичен метод в последите метри и останаха с бронзово отличие. Това се дължеше на слабия финален пост на Саймън, която потегли с задатък, само че десетина метра пред икрая остана без сили и отстъпи пред Фиордализа Кофил и Фемке Бол.

Така купата взе квартетът на Доминиканската република (Фелиз, Паулиньо, Огандо, Кофил) с най-хубав резултат в света за сезона (3:09.82 мин.) пред тези на Нидерландия (Боневачиа, Клавер, Ван Дийпен, Бол) - 3:09.90 (национален рекод) и Съединени американски щати - 3:10.16.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР