Alibaba Group Holding Ltd планира да наеме 15 000 души

...
Alibaba Group Holding Ltd планира да наеме 15 000 души
Коментари Харесай

Съкращения ли? Alibaba наема 15 000 служители

Alibaba Group Holding Ltd възнамерява да наеме 15 000 души тази година, отхвърляйки слуховете, циркулиращи в китайските обществени медии през последните дни, че компанията възнамерява да редуцира 20% от чиновниците си.

В обява в формалния акаунт на компанията в Weibo Alibaba твърди, че от 15 000, повече от 3 000 души ще бъдат новозавършили студенти.
-->
„ Движението на гении е това, което всички предприятия вършат. В Alibaba гениите влизат и излизат, което е обикновено “, сподели компанията в обява. 

Облачното звено на Alibaba стартира кръг на съкращения, който ще засегне 7% от личния състав, защото рационализира бизнеса си в подготовка за IPO. Така или другояче, работната мощ на компанията понижава. По данни на SCMP, до момента в който през декември тя е имала 235 216 чиновници, към този момент през март те са с 4 524 по-малко, а през последните 12 месеца личният състав на Alibaba е намалял с 19 725 души, което е 7,7% от общия брой чиновници. През март софтуерният колос разгласи огромно корпоративно преструктуриране, според което единният бизнес ще бъде разграничен на шест обособени компании, всяка от които ще може да излезе на борсата. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР