Алфа-чудовище от праисторията на земята я наричат във филма. Всъщност,

...
Алфа-чудовище от праисторията на земята я наричат във филма. Всъщност,
Коментари Харесай

„Годзила“/Godzilla 2014

Алфа-чудовище от праисторията на земята я назовават във кино лентата. Всъщност, Годзила е и алфа-чудовището на киното. Името й, произнесено с японски акцент и задоволително почит от Кен Уатанабе (вероятно нает във кино лентата единствено поради тази реплика), мигновено вдъхва смут у феновете, зяпнали екрана през 3D очилата си.

Но до момента в който изтръпнали от смут забележим самата Годзила, ще мине малко повече от час екранно време. През него ще се появи – за към 45 секунди - и ще почине трагично - Жулиет Бинош, ще плачат майки и татковци, деца ще се разделят с родителите си, а вездесъщата американска войска ще „ поема контрола “ тук-там, много отдалечени от щатите.Всичко това, прочее, е направено доста професионално. На моменти имах възприятието, че и в киното земята под нас се люлее. Интересно и плашещо, историята на Годзила е обвързана с разнообразни събития от близката история, като се стартира от нуклеарните тествания през 50-те години и се свърши с нуклеарната повреда в Япония или цунамитата в океана. Годзила е просто част от тази верига неконтролируеми естествени явления, които индивидът от 21 век се е научил единствено да мери – нито може да ги планува, нито да ги спре. Доста показателни в този смисъл са фрагментите на плуващата в морето Годзила, заобиколена от американски самолетоносачи, които се пробват да отгатнат накъде отива чудовището.

Актьорите са подбрани почтени за сходна алфа-епопея. Освен към този момент упоменатите Жулиет Бинош и Кен Уатанабе – ококорен и трагично рошав през по-голямата част от кино лентата - вземат участие още една от сестрите Олсън – Елизабет, миловидната Сали Хоукинс, постоянно респектиращият Дейвид Стратеърн и, в основната роля, красавецът Аарон Тейлър Джонсън, който помним като Вронски от „ Анна Каренина “.

Двата часа на кино лентата минават незабелязано, а това е всичко, което можем да желаеме в последна сметка. В края на кино лентата Годзила се скри в океана. До идващия епизод.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР