Александър Зверев заяви, че турнирът в Мадрид е най-важният турнир

...
Александър Зверев заяви, че турнирът в Мадрид е най-важният турнир
Коментари Харесай

Зверев: Турнирът в Мадрид бе повратен момент за мен


Александър Зверев съобщи, че шампионатът в Мадрид е най-важният шампионат за него през сезона до този миг. Германецът доближи до финала в испанската столица, след което придвижи положителната си форма и в Рим, където по-рано през днешния ден победи Алекс Де Минор и записа своята победа №100 на равнище Мастърс. Зверев разкри коя е една от главните аргументи за мощното му начало на конкуренцията във Вечния град, както и с кого от евентуалните си съперници би предпочел да играе на четвъртфинала.

„Днес се усещах доста добре на корта. Не е елементарно да се приспособявам кум тукашните условия толквоа скоро след идването ми от Мадрид, където надморската височина е много по-голяма. Тук топката лети по-бавно, в сравнение с там. Въпреки това мисля, че през днешния ден демонстрирах доста добър тенис. Относно часовете на мачовете – ясно е, че избирам да играя в 11:00, а не в 01:00. Според мен това мнение е всеобщо. Нещо приблизително сред тези два разновидността също би ме удовлетворило“ – разяснява Зверев на конференцията след мача.

На въпроса по какъв начин би сравнил актуалната си форма с тази от пролетта на 2017, когато завоюва купата в Рим, Зверев отговори „Да не би да намеквате, че в този момент съм по-слаб състезател, в сравнение с преди пет години? Съмнявам се да е по този начин (смее се). Тенисът еволюира много за този интервал и се надявам, че аз също съм се развил. Мисля, че актуалната ми форма не е доста надалеч от тази, която демонстрирах тогава, само че ще забележим какво ще стане в идващите няколко дни. Доволен съм от метода, по който играя, и се надявам още веднъж да си извоювам опцията да печеля трофея“.

Германецът бе запитан и дали след положителното показване в Мадрид конкуренцията в италианската столица може да се окаже повратната точка в сеозна му. „Мисля, че Мадрид в действителност беше преломен миг за мен. Седмицата беше доста положителна, въпреки да не завоювах купата. Стигнах до Мастърс край, което е мотив за горделивост. Загубих мача, за което имаше много странични фактори, както към този момент споделих. В момента обаче се усещам доста по-добре на корта, в сравнение с преди няколко седмици, и в действителност се надявам този напредък да продължи, защото се пробвам да доближи върховата си форма за Ролан Гарос“.

Олимпийският първенец разкри, че една от главните аргументи за положителното му показване в Рим досега е наличието на неговия татко в бокса му.

„Бях без треньор за шест месеца и това постоянно се отразяваше отрицателно на играта ми. Обърнах се към Серхи Бругера, защото не знаех по кое време татко ми още веднъж ще бъде разполагаем. Фактът, че той още веднъж е до мен, ме прави доста благополучен. Още от началото на професионалната ми кариера постоянно се усещам по-спокоен и убеден, когато той е в близост. Никой не ме познава по-добре от него. В прочувствено отношение той ми дава нещо, което не бих могъл да чакам от никой друг“.

В идната фаза на шампионата във Вечния град международният №3 ще се изправи против Марин Чилич или Кристиан Гарин. Зверев уточни кого от двамата би предпочел за конкурент.

„Ако имам избор, бих предпочел да играя против Гарин. Побеждавал съм Чилич единствено седем пъти подред, тъй че не се усещам доста убеден против него (смее се). Шегата настрани – играх против Марин в Мадрид и мачът беше много сложен. Той игра в действителност ужасно и в случай че ме беше отстранил, сигурно щеше да стигне надалеч в шампионата. Тази седмица той победи Камерън Нори и за следващ път потвърди, че продължава да е топ състезател. В същото време обаче да играя против Гарин в трети кръг на клей шампионат ще е доста тежко тестване. И в двата случая ме чака сериозен тест. Да, побеждавал съм Чилич седем пъти подред, само че никой от тези мачове не беше елементарен. Той е измежду играчите, които избирам да заобикалям, когато това е възможно“ – приключи първата ракета на Германия.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР