Александър Зверев постави повече от неубедително начало на сезона си,

...
Александър Зверев постави повече от неубедително начало на сезона си,
Коментари Харесай

Миша Зверев: Саша не може да бъде победен, когато играе добре; готов е за Надал

Александър Зверев сложи повече от неубедително начало на сезона си, инкасирайки поредност от ранни провали, само че последователно съумя да откри ритъма си и към този момент е част от полуфиналната фаза на тазгодишния Ролан Гарос. За да доближи до такава степен, един стадий по-рано германецът надви над Карлос Алкарас в четири сета, само че в този момент му следва още по-сериозно тестване в лицето на 13-кратния първенец във френската столица Рафаел Надал.

До момента Саша има три победи от девет изиграни срещи против Матадора, едната от които реализирана на алена настилка в Мадрид през предходната година. Братът на Александър - Миша, има вяра в възможностите на международния №3 да запише триумф над Краля на клея в днешния им дуел, базирайки се на показаното в четвъртфиналите и техническите характерности, с които може да се похвали Зверев.

" От четиримата останали полуфиналисти Саша има най-бързия форхенд, най-бързия бекхенд и най-бързия сервис. Същевременно е най-високият, което му разрешава да има най-широк обсег, като работата му с краката също не е за подценяване.

Затова въпросът ми е: " Как може да бъдеш надвит, когато играеш добре? ". Ти разполагаш с съвсем целия репертоар от удари, можеш да играеш нападателно, а в това време имаш добра отбрана - по този начин ти можеш да бъдеш номер едно.

Срещу Алкарас проектът за деяние беше отличен от първата до последната точка. Използваше отлично форхенда по диагонала, както и бекхенда по правата, играеше постоянно на форхенда на Алкарас и сервираше чудесно. Освен това беше доста концентриран и спокоен, не разреши миг на разконцентриране. Не се влияеше отрицателно от положителните удари на Алкарас, нито от личните си неприятни отигравания. Представянето му беше в действителност мощно.

С този триумф той съумя да реализира доста. За първи път победи представител на топ 10 в шампионат от Шлема, макар че не беше любимец в мача. Саша потвърди на критиците си, че може да играе доста добре и че е в положение да отстрани огромните кандидати за купата. Беше доста значима победа за него - за душeвността и за самочувствието му. Мисля, че е подготвен за конфликта против Рафа ", приключи някогашният №25.

Източник: Eurosport

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР