Александър Везенков спечели наградата за най-полезен играч (MVP) на сезона

...
Александър Везенков спечели наградата за най-полезен играч (MVP) на сезона
Коментари Харесай

Везенков беше избран за баскетболист №1 в Европа

Александър Везенков завоюва премията за най-полезен състезател (MVP) на сезона в Евролигата. Българският баскетболист на " Олимпиакос " получи оценката персонално от президента на Евролигата - легендата в сръбския баскетбол Деян Бодирога, на гала в Каунас, където ще се организира финалната четворка в шампионата.

Везенков беше сюрпризиран в залата от цялото си семейство - участваха татко му Сашо, майка му Янка и сестра му Михаела, която разгласи, че той печели премията. Отличието се връчва след гласуването сред треньорите и капитаните на тимовете, представители на медиите и почитателите.

Везенков към този момент завоюва наградата " Алфонсо Форд " за в Евролигата и попадна в за сезона. Той оглавява класациите по коефициент на успеваемост със приблизително 21.2 и по ефикасност със приблизително 17.2 точки.

Везенков e едвам вторият баскетболист в историята, който печели премиите за най-хубав изпълнител и най-полезен състезател в Евролигата след французина Нандо дьо Коло от ЦСКА (Москва) през сезон 2015/2016.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР