Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в новия

...
Александър Везенков и Сакраменто Кингс започват своето приключение в новия
Коментари Харесай

На ЖИВО: Сакраменто води на Оклахома, Везенков с две тройки

Александър Везенков и Сакраменто Кингс стартират своето премеждие в новия In-Season шампионат на НБА, който бе въведен в приложимост от сегашния сезон. Българският национал и съотборниците му одобряват Оклахома Сити Тъндър в откриващата си среща от група “C ” в “Голдън 1 Сентър ”.

За разлика от мачовете против Хюстън, този път Сакраменто започва доста съсредоточено и последователно натрупа солидна преднина още в границите на първата четвърт. Домантас Сабонис и Кевин Хъртър бяха водачите на Кингс. Литовският център вкара 10 точки, гарнирани с 5 битки и 4 асистенции, а Хъртър наниза рекордните в кариерата си за една четвърт 15 точки, в това число три тройки.

Гилджъз-Алекзандър се опитваше да държи Оклахома покрай противника, само че съумя единствено в три от първите си 9 стрелби и " гръмотевиците " изостанаха с 20:34.

Малик Монк влезе успешно в обувките на контузения Ди'Аарън Фокс и дирижираше ловко офанзивите на Сакраменто. Гардът не се притесняваше и да нападна коша, когато виждаше опция за пробив. Дори в минутите, в които Сабонис и Хъртър почиваха, " кралете " поддържаха преднината си. Оклахома имаше големи проблеми в стрелбата зад арката - 1/16 до почивката. В средата на втората част обаче нападението на Сакраменто зацикли и разликата падна до 5 точки при 47:42. Последваха мощни минути за отбора на Майк Браун и още пропуснати далечни стрелби за Оклахома. Полувремето пристигна при задатък от 11 точки за " кралете " - 53:42.

Кевин Хъртър открадна две следващи при започване на третата част, а Оклахома действаше извънредно безредно и по никакъв метод не се възползва от обстоятелството, че и успеваемостта на Сакраменто спадна. Хъртър и Сабонис натрупаха нарушавания, само че Кийгън Мъри се засилва, до момента в който за Оклахома само Гилджъс-Алекзандър беше на равнище. Две минути преди края на частта Везенков се появи в игра. Българинът незабавно извърши нарушаване против Лу Дорт, който беше прецизен от наказателната линия за 67:69, само че още веднъж Кийгън Мъри взе нещата в свои ръце и оказа помощ на " кралете " да влязат в заключителните 12 минути с преднина от 5 точки.

Мъри продължи серията си с нова тройка за 78:70, а Везенков взе първата си битка. Малко по-късно Саша беше прецизен от далечна отдалеченост. Той се прояви и в отбрана с открадната топка, а Сакраменто небрежно усили преднината си на 13 точки. Последва още една тройка на Везенков след асистенция на Сабонис.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР