Александър Малчев открива фотографията като хоби през 2010 г. Оттогава

...
Александър Малчев открива фотографията като хоби през 2010 г. Оттогава
Коментари Харесай

Александър Малчев: “Вдъхновението идва в момента, в който започна да снимам”

Александър Малчев открива фотографията като занимание през 2010 година Оттогава не е преставал да снима, въпреки че през останалото време се занимава с разработка и внедряване на софтуерни системи. “Просто обичам да фотографирам забавни неща – признава той, - хора, места и всичко, което ми хване окото. ”

Как се срещна с фотографията?

Беше лятото на 2010 година, по време на летуването ми на морето. Тогава един другар снимаше непрекъснато на плажа и това ми се стори ужасно. Даже ще го загатна по име – Атанас Русев! Той е основният провинен да стартира да фотографирам. Прочетох много в нета за “огледално-рефлексните ” фотоапарати и опциите им. Малко откакто се върнах от почивката, си купих първия DSLR.

Така започнах да фотографирам и да опитвам.

Жената би трябвало да бъде снимана на хубава мека светлина, в никакъв случай не фотографирам при намерено непосредствено слънце. Ти работиш друго – по какъв начин съчетаваш двете занимания?

Да, работя във компания, която се занимава с разработка и внедряване на софтуерни системи за ръководство на търговски обекти. Снимам най-вече през уикендите, само че се пробвам да го върша колкото може повече. Когато нямам опция да фотографирам, нормално се обогатявам с проучването на работата на други фотографи.

Какво искаш да снимаш, само че още не си имал опция?

Иска ми се да имам опцията да пътувам по света, да фотографирам разнообразни хора от разнообразни култури, пейзажи и забавни обекти. Искам да фотографирам съвършения кадър – това е едно от нещата, които ме карат да не преставам.

Какви упоритости имаш?

Да бъда по-добър фотограф...

Кой е по-трудният обект за снимане – детето или дамата?

Децата са неповторими с физиономиите, които вършат, когато застанат пред обектива. Аз обаче се пробвам да издебна миг, в който не ги вършат, с цел да мога да ги покажа в една друга светлина, по-дълбока, по-емоционална. Жената би трябвало да бъде снимана на хубава мека светлина, в никакъв случай не фотографирам при намерено непосредствено слънце.

При животните също има много особености... Обектът е от огромно значение.

Искам да фотографирам съвършения кадър – това е едно от нещата, които ме карат да не преставам.Според мен всеки един от тези обекти е сложен за снимане по собствен си метод. Няма елементарен кадър – постоянно има защо да мислиш, с цел да го направиш по-добър.

Какво те въодушевява?

Вдъхновяват ме някои от огромните фотографи като Стив Маккър, Робърт Холмс, Джон Фрий, Джоуи Ел, Джоуел Граймс...

Понякога вдъхновението идва сега, в който стартира да фотографирам. Понякога просто ми хрумва нещо, което бих желал да фотографирам и се пробвам да го реализира доколкото е допустимо.

Всеки ли може да се научи да снима?

Мисля, че всеки може да снима, стига да има предпочитание, ентусиазъм и, несъмнено, да чете доста. В никакъв случай не мога да кажа, че аз съм се научил изцяло, само че не преставам да го върша. Хубавото е, че постоянно можеш да научиш нещо ново.

www.facebook.com/alexandermalchevphotography

 

[[gallery]]

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР