След кратка почивка Народното събрание започна второ извънредно заседание за

...
След кратка почивка Народното събрание започна второ извънредно заседание за
Коментари Харесай

На второ извънредно заседание депутатите обсъждат ветото на президента върху Закона за инвестициите

След къса отмора Народното събрание стартира второ изключително съвещание за деня с единствена точка. Депутатите разискват измененията в Закона за поощряване на вложенията, които бяха върнати с декрет на президента през вчерашния ден.

Президентът връща за ново разискване са върнати наредбите, които редуцират времето на способените органи да се произнесат по въздействията на даден план върху околната среда и вкарват принцип на безмълвно единодушие за неговото осъществяване. Оспорени са и ограничението на опциите за правосъден надзор, както и удължаването на валидността на избрани решения, чийто период изтича или към този момент е изминал.

От Движение за права и свободи подчертаха, че единствено преди две години от ПП-ДБ са приели този законопроект, а в този момент са сколнни да се отрекат от него, тъй като са им „ изстинали меките министерски кресла “. Станислав Анастасов от Движение за права и свободи съобщи, че поради „ зелените “ организации с години се бавят стратегически обекти от национално значение, като Автомагистрала „ Струма “, Автомагистрала „ Хемус “ и редица други. Ако ветото на президента не бъде отхвърлено, Анастасов предизвести, че сме застрашени да избугим една огромна част от парите по ПВУ.

Даниел Лорер съобщи, че би трябвало един обширен спор и в този момент не било времето и би трябвало да има повече мнения.

Анастасов съобщи, че тук става дума за обществена инфраструктура, вложения и работни места, всеки други мотив би бил срещу хората.  

„ Нито един от изказващите се не сподели, че текстовете са неприятни. Ако питаме „ зелените “, в случай че може нищо да не се пипа в природата, а съгласно Политическа партия текстовете са положителни. Колегата от Габрово сподели, че поради зеления рекет тунела под Шипка го няма 15 години. Получава се по този начин, че цялата зала поддържа тези оферти, само че огромна част от тях ще гласоподават срещу, само че причини нямат “, съобщи Делян Добрев от ГЕРБ. Той напомни, че „ зелените организации “, които в продължение на десетилетия рекетират страната, даже не са интернационално приети. „ Сега ми е забавно по какъв начин една част от ПП-ДБ, които са били вносители на част от тези текстове ще гласоподават срещу. Аз не мога да схвана по какъв начин е допустимо всички да признавате зеления рекет, само че най-после с пръстчето да сложите аления знак и да го подкрепяте “, съобщи Добрев.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР