Александър Главчев Визуалното и стилистично залитане към миналото е съвсем

...
Александър Главчев Визуалното и стилистично залитане към миналото е съвсем
Коментари Харесай

Ревю: Polaroid Insta-Share Printer – вероятно най-забавният Moto Mod


 Polaroid Insta-Share Printer – евентуално най-забавният Moto Mod

Александър Главчев

Визуалното и стилистично клатушкане към предишното е напълно ясно отчетлива наклонност през последните години. Вероятно това е главната причина през днешния ден все по-често да виждаме хора с лентови фотоапарати… Един от главните дефекти в тази тенденция – бавния развой по проявление на фотосите, е на прицел от доста години. Още преди появяването на цифровите апарати. Т.нар. моментна снимка се свързва най-много с една компания – Polaroid.

Оригиналната компания, основател на най-популярните моментни фотоапарати, банкрутира преди съвсем 17 години. Споменатото клатушкане към предишното обаче очевидно ще запази името ѝ и отвън музеите. В момента на пазара има учудващо многообразие от такива апарати, като евентуално едно от най-интересните оферти в тази тенденция е направено да се употребява в тандем със смарт телефон! Запознайте се с Polaroid Insta-Share Printer.

 Снимайте и получете незабавно физическа фотография

Устройството се предлага от Motorola (т.е. Lenovo) и съставлява Moto Mod за смарт телефоните от Z серията на компанията. Това е ултра-компактен принтер, който ви разрешава да разпечатвате фотоси от телефона си.
Описание
Както всички “Мото модове” (като да вземем за пример 360-градусовата камера, която разгледахме, тествайки Moto Z2 Play), принтерът се прикрепя с магнити към гърба смарт телефона. Както можете да се досетите, въпреки всичко е принтер(че), той прибавя стабилен спомагателен размер към мобилното устройство. В него е очакван отвор за вградената в телефона камера, тъй че да можете да снимате, до момента в който двата продукта са “сдвоени”.

 Тествах принтера в тандем със смарт телефона Moto Z2 Force

 Принтерът се прикрепя с магнити към гърба смарт телефона

Принтерът е бял на цвят. Тежи 188 грама, а размерите му са 153,6 на 73,8 на 20,4 мм. Използва се специфична хартия с марката Zink с размери 7,6 на 5 см, която идва в пакети по 10 броя.

Устройството разполага с вградена батерия с потенциал 500 mAh, която се зарежда през USB-C жак, намиращ се на гърба. Един заряд стига за 20 фотоси, само че той бързо пада даже да не печатате нищо. Машинката побира 10 броя фото хартии, т.е. наличието на един пакет. В кутията с нея получавате един. В пакета с топчето хартия има още едно, единадесето листче. То е синьо на цвят и при зареждане в принтера би трябвало да е изпод.

 Едно пакетче съдържа хартии за 10 фотоси

Отпечатаните изображения наподобяват и се усещат като елементарни фотоси. Хартията е гланцирана и твърда, а картинките не размазват при намокряне. Не на последно място това са и стикери – можете да премахнете фолиото на гърба и да ги залепите където пожелаете.
Използване
 Главният екран на приложението Insta-Share Printer Принтерът е изработен по този начин, че потреблението му да е оптимално интуитивно. На корпуса са налице два бутона. Единият е на гърба и се употребява за инспекция на заряда на батерията. Втория дублира ролята на екранния “спусък” за снимане.

За да употребявате устройството, би трябвало да си свалите особено приложение, наречено Insta-Share Printer. В него можете да обработвате изображенията, преди да ги изпратите за щемпел. Тук е редно да се означи, че фотосите се отпечатват без потребление на мастила (споменатата нагоре марка Zink идва от Zero ink), а посредством нагряване до избрана температура за “активиране” на другите цветове.

Приложението разрешава както да снимате на момента, по този начин и да достъпвате към този момент налични фотоси – от паметта на устройството или от профилите си във Фейсбук, Instagram или Гугъл.

Въпреки че този “Мото мод” едва ли може да бъде наименуван най-полезният измежду останалите акумулатори, клавиатури и други джаджи, това сигурно е най-забавната добавка за Z серията смарт телефони на Motorola. Устройството демонстрира капацитета на Moto mods концепцията.
Недостатъци
Известно стеснение основава работата с Insta-Share Printer приложението. При обработването на изображението можете да го мащабирате и завъртате, като казусът е, че и двете дейности се правят с два пръста. Едновременно! В резултат всяко трептене води до разбърквания и финото позициониране на фотографията постоянно се оказва досадна задача.

Друг проблем е, че отпечатаното изображение е леко изрязано, по отношение на това, което виждате на екрана. Все отново, не губите доста повърхност и за справяне с този минус можете да употребявате някоя от артистичните рамки, които можете да “апликирате” на фотографията при обработката ѝ.

 Работата с приложението от време на време може да е досадна

 Отпечатването на фотографията става за 15-ина секунди

 Тук мъчно се вижда, само че цветовете на фотографията са малко по-студени

Нещо, което би трябвало да имате поради е, че цветовете на отпечатаните изображения клонят към студената гама. Ако на фотосите има повече зелено или синьо, то нещата наподобяват сносно. Така и не съумях обаче да изкарам от машината съответно алено... Все отново, посредством софтуера можете да си поиграете с цветовете и да постигнете приемливи резултати.
Заключение
Известно неразбиране у мен буди цената на принтера - към 300 лева Комплект за печатане на 20 фотоси пък излиза към 30 лева което е много повече от цената, която можете да видите онлайн. Мисля си, че може би по-удачно за Lenovo щеше да бъде да следват правилото на Gillette – (относително) евтина самобръсначка, само че безценен консуматив...

 Емоцията от това незабавно да получите същинска физическа фотография е налице

За край: Ако не очаквате съвършено качество, то няма да бъдете разочаровани. Емоцията обаче от това незабавно да получите същинска физическа фотография в ръцете си, да я дадете на другар или да я залепите на хладилника да вземем за пример е налице!
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР