Албания публикува по случайност в интернет важна информация за свои

...
Албания публикува по случайност в интернет важна информация за свои
Коментари Харесай

Албанското разузнаване с як гаф. Службата публикува важни данни за свои агенти

Албания разгласява по случайност в интернет значима информация за свои сътрудници, написа Индипендънт, представен от БНР.

На страницата на Министерството на финансите се появиха детайлности за самоличността на разузнавачите, колите, които употребяват, маршрутите им на напредване, оперативните им функции и даже навиците им. На уеб страницата бяха пуснати и таблици за заплати и разноски на Албанската разследваща работа (ШИШ), измежду които локации на офиси, данни за тегления на пари в брой и употребяваните техници като водопроводчици и механици. Разкрити са и имената на двама сътрудници, които работят в щабквартирата на НАТО в Брюксел. Документите дават информация като имена, позиции, заплати и разноски за минимум осем оперативни служащи в Белгия, Гърция, Италия, Косово, Македония и Сърбия.

Според някогашен военачалник от албанската войска посредством данните за разследващата система на Тирана може да се стигне до тази на НАТО.

Бивш чиновник на Централно разузнавателно управление на САЩ дефинира случилото се като „ бюрократична злополука “, която може да заплаши живота на доста хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР