Албания и Косово подписаха няколко споразумения, целящи да подобрят сътрудничеството

...
Албания и Косово подписаха няколко споразумения, целящи да подобрят сътрудничеството
Коментари Харесай

Албания и Косово подобряват сътрудничеството си чрез споразумение

Албания и Косово подписаха няколко съглашения, целящи да подобрят съдействието сред албанците от Косово, Албания, Черна гора и в Сърбия.  Споразуменията бяха подписани от заместник-министъра за Европа и външните работи на Албания, Гент Цакай, министърът на външните работи на Косово, Мелиза Харадинай-Стубла и представител на албанското болшинството от Прешевската котловина. Цакай съобщи, че Косово и Албания би трябвало да имат единна външна политика, изключително по значими въпроси, цитира " Екзит Нюз ".
Едно от подписаните съглашения е за финансова поддръжка за албанците в Черна гора , оповестява БГНЕС. Освен това беше контрактувано албанските политически партии в Медведжа (Прешевската долина) да бъдат обединени. „ Стартирахме дипломатическа акция за повишение на интернационалната сензитивност по въпроса за албанците в Прешевската котловина “, сподели Цакай. Харадинай-Стубла съобщи, че и двете страни са ангажирани с евроатлантическия път. През май ръководителят на Народното събрание на Косово Вьоса Османи упрекна сръбското държавно управление в използване на политики, ориентирани към етническо пречистване на албанците, живеещи в Южна Сърбия, в нарушаване на правата на индивида. Османи изрази угриженост, повдигната и от откриватели като доктор Флора Ферати-Заксенмайер, която написа за тревожните равнища на обезлюдяване на албанците от тези райони.
 Една година след пагубното земетресение в Албания Една година след пагубното земетресение в Албания
Преди година Албания беше разтърсена от най-силното земетресение от десетилетия - с магнитуд 6,4 по скалата на Рихтер - рано сутринта...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР