Акуо“ - френска независима международна компания в сектора на производството

...
Акуо“ - френска независима международна компания в сектора на производството
Коментари Харесай

Френската „Акуо“ рефинансира 5 хидроелектрически централи в България

" Акуо “ - френска самостоятелна интернационална компания в бранша на производството и създаването на планове, свързани с възобновима сила, разгласи, че сполучливо са обезпечили рефинансиране за планов портфейл с пет хидроелектрически централи в България с потенциал от 15.5 мегавата мощ.

Български банки обезпечават подкрепяне в рефинансирането

Сделката идва след придобиването през март предходната година на „ Пи Ви Би Пауър България “, сдружението, което ръководи тези пет централи, които работят от 2010-2013 година и са ситуирани на р. Искър, покрай град Своге. Мостово финансиране от Eiffel Energy Transition Fund направи придобиването допустимо, а банковото рефинансиране бе поето от Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк. „ Акуо “ са сътрудник и на RGREEN INVEST посредством неговия фонд INFRAGREEN IV, и по този метод последните стават съакционер дружно с „ Акуо “ във връзка с тези активи, с 49% присъединяване.

Рефинансирането от Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк дава опция на „ Акуо “ да освободи финансови запаси, които ще бъдат употребявани за създаване на други планове за възобновими енергийни източници „ на зелено “ в страните, в които Европейска банка за възстановяване и развитие прави активност.

Забързване на темпото на енергийния преход на България

България си е сложила за цел до 2030 година да усили каузи на електрическата енергия от възобновими източници в енергийния микс до над 30 на 100. Тази цел включва нарастване от 2.6 гигавата мощ в потенциала на страната за възобновима електрическа сила за постигане на съвсем 7 гигавата мощ в границите на този период. Централите в Своге значително ще засилят напъните на страната за постигането на тази цел: като обезпечат потреблението на електрическа сила на повече от 20 000 български семейства, което е еквивалентно на 35 000 кубически тона по-малко въглеродни излъчвания на годишна база.

Според Ерик Ското, ръководител и съосновател на „ Акуо “, през днешния ден, повече от всеки път преди, присъединяване на Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк в този план за електрическа енергия от възобновими източници изпраща мощен сигнал за енергийната самостоятелност на България. " Не бихме могли даже да си мечтаем за по-добри сътрудници през 2022 година, които да са с нас в този план “, добавя той.

„ Радостни сме да подкрепим „ Акуо “ - интернационална компания с опит в бранша на създаването на планове за сила от възобновими източници, в разширението на активността им в България и паралелно с това да помогнем за увеличение на потенциала за произвеждане на възобновима сила на районно ниво. Това съдействие сред Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк демонстрира смисъла, което двете институции отдават на по-чистите технологии и насърчаването на потреблението на възобновими енергийни източници ”, показват в взаимно изказване Европейска банка за възстановяване и развитие и УниКредит Булбанк.

Според Никола Рошон, основен изпълнителен шеф на RGREEN INVEST, това рефинансиране е крачка напред за RGREEN INVEST, като удостоверява упоритост дружно с INFRAGREEN IV да се подкрепят сътрудниците посредством финансово финансиране, както и да разширят вложенията в отчасти търговски енергийни планове, които да усъвършенстват доходността от възобновими активи. " Това обещаващо разширение на активността в България проправя пътя за бъдещи такива планове в района. Доверието и устойчивостта, които са в основата на нашето партньорство с „ Акуо “, които от дълго време са наш сътрудник, са моторите за триумфа на това партньорство на всяка крачка ”, отбелязва Никола Рошон.

Акуо “: „ Предприемачи по природа “

„ Акуо “ участва в цялата стойностна верига, в това число създаване на планове, финансиране, строителство и употреба. В края на предходната година от компанията са вложили над 2.8 милиарда евро за сегашен общ потенциал от 1.4 гигавата мощ, настоящ или в развой на създаване, и над 5 гигавата мощ по планове в развой на създаване. С над 350 чиновници, Групата, с централен офис в Париж, участва допълнително от 15 страни в целия свят.

Основано през 2013 година, RGREEN INVEST е без значение френско сдружение за ръководство на вложения, с потвърден опит във финансирането за енергиен преход и адаптиране по отношение на климатичните промени. С над 30-годишен опит и 1.4 милиарда евро активи под ръководство, RGREEN INVEST предлага цялостна гама от профилирани финансови решения, създадени в интерес на предприемаческите потребности и съобразени с търсенето на пазара.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР