Актьорът Валери Йорданов сподели, че директорът на Народния театър Васил

...
Актьорът Валери Йорданов сподели, че директорът на Народния театър Васил
Коментари Харесай

Валери Йорданов с кърваво писмо: Оставка! Искат да ме изкарат „негоден“ да съм актьор, имам диабет

Актьорът Валери Йорданов показа, че шефът на Народния спектакъл Васил Василев и юристите на институцията оспорва неговия ТЕЛК и желаят да го изкарат неспособен да бъде артист в трупата. Късно през нощта в петък против събота Йорданов разгласява писмо до Василев, както и до шефа на Съюза на артистите Христо Мутафчиев, оповестявайки за проблема. Валери Йорданов се дипломира като артист в НАТФИЗ през 1996 година и е възпитаник на Стефан Данаилов. Валери е в трупата на Народния спектакъл към този момент 20 години. Актьорът самичък споделя, че страда от диабет от 10-годишна възраст, който се появил вследствие на стрес, предава Лупа.
Ето и цялото писмо на Валери Йорданов:
Уважаеми господин Министър на културата и господин Председател на Съюза на Артистите в България,
Някой от Вас дали е чувал сходна история – за шеф, който оспорва ТЕЛК-а на служителя си, стремейки се да го изкара „ неспособен “ за длъжността, която прави професионално? Вчера получих „ Становище от НЕЛК “ (Националната експертна лекарска комисия, б.ред.) към мен, към шефа Васил Василев и към Българския съд.
Вчера разбрах, че шефът на НТ „ Иван Вазов “ и неговите адвокати са поискали експертиза на моя ТЕЛК, пледирайки, че „ НЯМАМ право да работя по специалността си “, сиреч – не съм бил кадърен за специалността „ артист “, която правя от 1996г. насам?!? Добре… давам отговор „ в кратце “, неловко и нескромно ми е да ползвам своето професионално CV….
Г-н Василев – към този момент уволнихте Дисциплинарно Най-големия ни и издирван режисьор и по този метод лишихте, който и да е български спектакъл да го назначи през идващите 2 години. Г-н Василев – към този момент не слагате в програмата на Националния ни спектакъл най-гледаните представления на същия режисьор, а други – на „ неуместните “, ги няма или слагате на 29-ти февруари – с цел да схванат, че „ ще играят един път на Високосна, щом не ви слушат “…
Г-н Василев – с този си акт на деяние, вие се опитахте да отнемете специалността, същността и веруюто ми, както и „ Правото ми на работа “ във водите, в които плавам доста преди вас, вдишвам и уча – през целия си умишлен живот.
Опитахте се да ме унищожите – и като човек, и като персона и актьор, и се опитахте да го извършите „ вечно “ – до края на моите дни. Г-н Василев – гледали ли сте кино лентата „ Непростимо “? /и да сте – двоумя се, че помните най-култовата имитация в него/.
Затова ви предлагам да тръгнем дружно в различен филм, по „ Пътят към София “ и да се замеряме с всичките извоювани от мен национални награди и „ реално-кървави “ достижения – чак до родната ви стряха. Да се замеряме „ другарски “ и да ви замерям с тях, надявайки се, че ще го приемете като „ артистичен пърформънс “ и ще дадете още веднъж прес-конференция по тематиката, преди и след събитието. /длъжен съм да ви предупредя, че и функциите и статуетките ми са много на брой и са много тежки – ще ви подаря единствено статуетките, с цел да ги сложите „ пред Бащино си огнище “/…
Уважаеми господин Министър на културата и господин Председател на Съюза на Артистите в България,
След следващия долен опит, „ някой да унищожи някого, безшумно “, в Националния ни спектакъл или където и да е, без „ никой да чуе никого, още „ по-тихо “ – аз желая по-силно и извънредно изрично от Вас – Незабавна ОСТАВКА или уволняване на шефа на НТ „ Иван Вазов “. Поради дълго и очевидно-засвидетелствано от българските жители – несправяне.
Вярваме и сме извънредно уверени, че е неприемливо да си ръководитил на Национална институция, с подобен метод на ръководство и практикуване на работодателската си власт.
Оставка или уволняване!
Не съм самичък, а сме хиляди.
Валери Йорданов “
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР