Актьорът, познат от филми като Мъже, Вечен календар, Гибелта на

...
Актьорът, познат от филми като Мъже, Вечен календар, Гибелта на
Коментари Харесай

Актьорът Добромир Манев - Ману открива изложба днес във Варна

Актьорът, прочут от филми като „ Мъже ", „ Вечен календар ", „ Гибелта на Александър Велики ", „ Голямата победа ", „ Няма нищо по-хубаво от неприятното време ", „ Топло ", с десетки функции в театъра, от години се занимава и с живопис. Тази вечер той ще открие във Варна следващата си независима галерия - в 18 часа, в изложба " Ателие Георги Велчев ", припомня Moreto.net.

След сполучлива кариера в киното и театъра през 1995 година роденият в Пазарджик артист се реалокира в Съединени американски щати. Именно там стартира да се изявява в новото си амплоа с изложения в Лос Анджелис, Сан Диего, Финикс, Сан Франциско, Хемптън и Нюпорт Бийч, както и в Европа – Париж, Берлин и Рим. През 2010 година създателят се завръща в България и открива ателието си в Дряновския Балкан. Представял е изкуството си общо в над 130 изложения.

Добромир Манев споделя за своите картини: „ Рисуването беше спасението на душата ми, даваше ми смисъл на живота и задоволство...Понякога съм се удивлявал на непредвидените си хрумвания. Някои от работите ми са странни, сюрреалистични, обърнати сънища. И аз не знам от кое място идват. Може би са комбиниране на всичко, което съм видял в живота си и най-много в природата. Започнах да рисувам, с цел да вложа онази креативна сила, която се натрупа в мен след дългите години без театралната сцена и без снимачната площадка. “

Изложбата с живописни платна на Добромир Манев - Ману може да бъдат прегледани до 29 септември. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР