Актьорът, комик, автор и водещ на телевизионно токшоу Чарлз Гродин,

...
Актьорът, комик, автор и водещ на телевизионно токшоу Чарлз Гродин,
Коментари Харесай

Почина холивудският актьор Чарлз Гродин

Актьорът, комедиант, създател и водещ на телевизионно токшоу Чарлз Гродин, прочут с функциите си във филми като "Среднощно препускане " и "Бетовен ", умря на 86-годишна възраст, оповестяват международните организации.

Синът му Никълъс е удостоверил за "Ню Йорк таймс ", че татко му е умрял в дома си в Уилтън, Кънектикът, заобиколен от фамилията си. Причината за кончината му е рак на костния мозък.

Познато лице от екрана и сцената, Чарлз Гродин е прочут със своята еластичност и комедиен гений.

Актьорът взе участие в поддържащи и основни функции във филми като "Параграф 22 ", "The Heartbreak Kid ", "Среднощно препускане ", "Бетовен ", "Жената в алено " и други.

Роденият в Питсбърг Гродин прави пробива си в киното през 1968 година с ролята си в хорър кино лентата "Бебето на Розмари " на Роман Полански с Мия Фароу.

Романтичната комедия "The Heartbreak Kid " от 1972 година, в която си партнира със Сибил Шепърд, затвърждава присъщия комедиен жанр на Чарлз Гродин, и му носи номинация за Златен глобус.

През 1962 година артистът дебютира на Бродуей с "Чин Чин ". Шест години по-късно той тества режисьорските си умения с постановката "Любовници и други непознати ".

Кариерата на Гродин бележи напредък през 1988 година, когато си партнира с Робърт Де Ниро в хитовата екшън комедия "Среднощно препускане ".

В изказване за "Пийпъл ", Де Ниро споделя: "Чък беше толкоз добър човек, колкото и артист. "Среднощно препускане " беше страховит план, а Чък го направи още по-добър. Той ще липсва на всички. Вестта за кончината му ме натъжи доста ".

През 1992 година артистът се снима в първия филм от хитовата фамилна поредност "Бетовен ". Гродин взе участие и в продължението "Бетовен 2 " от 1993 година Актьорът за малко се изявява като водещ на лично токшоу през 90-те години на предишния век.

Чарлз Гродин е и създател на редица постановки и книги. Последните функции на артиста са в минисериала "Мадоф " (2016) и кино лентата "Несъвършено ликвидиране " (2017) със Сиена Милър и Алек Болдуин.

Източник: БТА
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР